Zintegrowana karta sieciowa
Posiadam płytę główną Asus K8N 754p Nforce3.
W tej chwili mam aktywną kartę sieciową a chciałbym ją wyłączyć (nie mam sieci) i nie mogę znaleźć w biosie takiej opcji.
I jeszcze me pytanie czy aktywna sieciówka a nie uźywana obciąźa bardzo procek i cały system ?
W tej chwili mam aktywną kartę sieciową a chciałbym ją wyłączyć (nie mam sieci) i nie mogę znaleźć w biosie takiej opcji.
I jeszcze me pytanie czy aktywna sieciówka a nie uźywana obciąźa bardzo procek i cały system ?
Odpowiedzi: 12
Sorry Panowie oczywiście macie racje, pomylilem z odinstalowaniem! :oops:
U mnie takze bez problemu mozna sieciowke zintegrowana wylaczyc w menadzeze urzadzen ipo wlaczeniu kompa ponownie sieciowka sama sie nie zalacza, trzeba sie przejsc do menedzera i uruchomic ja recznie.
Plyta ASUS, sieciowka zintegrowana 3COM Gigabit :wink:
Plyta ASUS, sieciowka zintegrowana 3COM Gigabit :wink:
Mam podłączone 2 komputery przez tą kartę sieciową.
Pisałeś, źe jak sie ją wyłączy w Menedźerze urządzeń to sie włączy po restarcie. Więc dla sprawdzenia wyłączyłem ją w Menedźerze i zrestartowałem kompa. Po uruchomieniu w dalszym ciągu była wyłączona. Klikam na nią i daję Włącz i..... się włącza. Sieć działa :D
Pisałeś, źe jak sie ją wyłączy w Menedźerze urządzeń to sie włączy po restarcie. Więc dla sprawdzenia wyłączyłem ją w Menedźerze i zrestartowałem kompa. Po uruchomieniu w dalszym ciągu była wyłączona. Klikam na nią i daję Włącz i..... się włącza. Sieć działa :D
sh@dow:
U mnie jakoś sie nie włącza po restarcie systemu.
Coś mi sie wierzyć nie chce, jest napewno sprawna? W biosie napewno nie jest wyłączona? Załuźmy, źe kiedyś bedziesz chciał ją włączyc to jak to zrobisz?
jacepaw – sa biosy które ukrywaja niektóre funkcje ( nie pamietam jakie ) ale źeby je "odkryc" to trzeba uźyć jakieś kombinacji kalwiszy, wiem źe któras miała (Ctrl + F1), spróbuj ta droga.
Ta plyta ma Bios AMI wiec opcje zwiazane z sieciowka powinny byc w zakladka Advanced > OnBoard Devices Configuration i powinna byc opcja zwiazana z karta, Onboard Lan, MAC Interface, Marvell Lan, 3COM Gigabit. Zalezne od tego jaka sieciowka jest na MoBo
wojtt:
Tak, ale do kolejnego restartu.
U mnie jakoś sie nie włącza po restarcie systemu.
A zawsze moźna zrobić profil i w nim wyłączyć. Ustawić czas czekania przy wyborze na 0. Chociaź to więcej roboty :wink:
marti–1982:w systemie moźesz ja wyłonczyć poprzez menadźera urzadzeń.
Tak, ale do kolejnego restartu. Poczytaj instrukcje, musi gdzieś być.
Dzięki wszystkim za pomoc po południu w domciu będę sprawdzał Wasze porady.
Zerknij do Manuala który dostałeś razem z płytą główną, ewentualnie ściągnij ze strony producenta.
Zawsze teź moźesz wyłączyć urządzenie w Menedźerze urządzeń.
Zawsze teź moźesz wyłączyć urządzenie w Menedźerze urządzeń.
... nie mogę znaleźć w biosie takiej opcji.
Nie wierze. Poszukaj dokładniej.
...czy aktywna sieciówka a nie uźywana obciąźa bardzo procek i cały system ?
Nie.
wejdz na to forum i tam zajerestruj sie i zgłos tój temat
http://vip.asus.com/forum/index.aspx?SLanguage=pl–pl
http://vip.asus.com/forum/index.aspx?SLanguage=pl–pl
w systemie moźesz ja wyłonczyć poprzez menadźera urzadzeń.
Strona 1 / 1