zielony ekran w filmach po instacji nowych sterow nvidia
Po instacji sterów NVIDIA 7.8.1.1 w filmach innego formatu niź Xvid (nieprawdzałem wszystkich) w filmach obraz jest zielony i niewidać zabardzo co się dzieje na nim bo jeszcze poprzedzielany jest jakimiś prostokącikami...:| prosze o pomoc... A chce koniecznie an tych sterach siedzieć...
Odpowiedzi: 4
panel sterowania > ekran > zakładka USTAWIENIA > zaawansowane > zakładka ASUS >karta ASUS Splendid >jeśli jest zaznaczona funkcja "Enable ASUS Splendid" odznacz ją i będzie normalny kolor w odtwarzanych filmach. mam nadzieję, że pomogłem :)
[quote=subox]Po instacji sterów NVIDIA 7.8.1.1 w filmach innego formatu niź Xvid (nieprawdzałem wszystkich) w filmach obraz jest zielony i niewidać zabardzo co się dzieje na nim bo jeszcze poprzedzielany jest jakimiś prostokącikami...:| prosze o pomoc... A chce koniecznie an tych sterach siedzieć...[/quote]
panel sterowania > ekran > zakładka USTAWIENIA > zaawansowane > zakładka ASUS >karta ASUS Splendid >jeśli jest zaznaczona funkcja "Enable ASUS Splendid" odznacz ją i będzie normalny kolor w odtwarzanych filmach.
mam nadzieję, że pomogłem :)
Moze bys napisal do jakiej karty instalowales te stery. Z tego co wiem nVidia ostatnie oficjalne sterowniki wypuscila z numerkiem 78.01, wiec ty masz pewie jakies beta, wiec w cale sie nie dziwie ze moga byc jakies problemy.
Klikasz PKM na pulpicie > wlasciwosci > zaawansowane > karta graficzna i potem wybierasz ustawienia kolorow. Sproboj wszystkie wartosci przywrocic na domysle, sprawdz jaka wartosc ma gamma. Zobacz jak wyglada ustawienie kolorow dla pulpitu i nakladki wideo, linia powinna w mire rowno przebiegac po przekatnej w obu przypadkach.
Klikasz PKM na pulpicie > wlasciwosci > zaawansowane > karta graficzna i potem wybierasz ustawienia kolorow. Sproboj wszystkie wartosci przywrocic na domysle, sprawdz jaka wartosc ma gamma. Zobacz jak wyglada ustawienie kolorow dla pulpitu i nakladki wideo, linia powinna w mire rowno przebiegac po przekatnej w obu przypadkach.
Strona 1 / 1