Zielona dioda
Elo elo mam taki problem otóz w kompie nie pali mi sie zielona dioda nie wiem dlaczego! Może ktoś wie ??to napisze dlaczego
Odpowiedzi: 1
Dioda musiała się spalić, może odłączył się kabelek czy coś w tym stylu, bo dioda zielona musi palić się cały czas, bo wskazuje, czy procesor pracuje. A procesor pracuje cały czas.
Strona 1 / 1
Czy ta dioda nagle zgasła czy nie świeci od początku?Jak nagle to mogla się przepalić(prawie niemożliwe przy normalnej eksploatacji...ale...)Jak nie świeci od początku to sprawdź przewody albo przełącz odwrotnie na pinach...Powodzenia..
Elektronikiem nie jestem, ale te wywody na temat spalenia diody są trochę... zabawne. <br /> <br />qmateusz ty tak na poważnie o tym pracującym procesorze? <br /> <br />Kabelek ci się odpioł z płyty głównej, zajrzyj do instrukcji, powinna być opisana gdzie na płycie głównej są piny dla kabla "Power LED". Może być też odwrotnie wpięty - wystarczy obrócić wtyczkę.
e no tak ta dioda miga ale tylko przy uruchamianiu komputera potem gaśnie , albo ma też tak ze pracuje normalnie !!<br>
Nie masz tak przypadkiem diody Power z HDD Led pomylonej, jak coś na dysku się dzieje to ci miga.
ok dzieki wszystko juz działa byłem w serwisie :D:D <br>