Zgrywanie płyt

Mam wspaniałą grę Sacred ale niechce aby mi się porysowała. Dlatego pomyślałem iz warto by było zrobić wirtualną płytkę ale jakim programem??
Pytam bo gra ma jak mi się zdaje najnowsze zabezpieczenia i niewszystkie programy ją odpowiednio skopiują.

Odpowiedzi: 10

Wielkie dzięki ludziska.
Dzięki waszej pomocy przegrałem tą *** płytę.
Jeszcze raz bardzo dziekuje.
daniel–1988
Dodano
26.10.2004 11:58:20
daniel–1988:
Zanim napisałem próbowałem zgrywać płytkę do pliku za pomocą CloneCD. Niestety...

Jak się człowiek spieszy to sie diabeł.....
Sciągnij sobie starszą wersję Clony która współpracuje z Clony XXL ( to teź ściągnij) – tzn pozwala zapisać w Clony profil , do tego program Profiler coby był komplet.
Przeczytaj co napisano powyźej (cdrinfo nadal aktualne) – Po drugie najpierw musisz wiedzieć jak masz zabezpieczoną płytkę, a dopiero później zastanawiac się czy programy dadzą sobie z tym rade czy nie.
Zamiast tego zestawu moźna jeszcze uźyć innch programów :
GameJack – ma w sobie ClonyXXL
Alkohol 120% – toźe wszystko w jednym.
Seeker
Dodano
25.10.2004 19:32:40
Zanim napisałem próbowałem zgrywać płytkę do pliku za pomocą CloneCD. Niestety...
daniel–1988
Dodano
25.10.2004 18:21:37
bmalz:
Wybierasz Protected PC Game i klikasz Dalej>. W nastepnym kroku ustalasz scieszkie i nazwe obrazu, klikasz OK. Teraz sie tworzy obraz. I to by bylo na tyle :)

by sobie wypalić tzw. sztukę płytki i powiesić jako antyradar na lusterku w samochodzie. :P
bmalz wszystko ok, ale podałeś sposób który moze zadziała, a moźe nie , bowiem dalej nie wiadomo czym płytka zabezpieczona. Gdybyś dodał jeszcze ClonyXXL to w porządku, ustawiasz w Clone profil wg clonyXXL i palisz.
Samo ustawienie IMO profilu Protected PC Game nie gwarantuje źe prawidłowo wykonana zostanie kopia płyty. Poza tym w sieci na stronie która jest podana w tym temacie znaleźć mozna profile do Clony które w konkretny sposób ustawią ten program do działania.
Seeker
Dodano
25.10.2004 01:43:25
wiedom:
jak robić obraz płyty http://komputery.katalogi.pl/temat19042/
zobacz teź tutaj moźe coś znajdziesz

Nie chcialo mi sie tego czytac a wiec...

Otwierasz Clone CD. Klikasz na ikonke plyty z okularkami lub Plik > Czytaj CD do pliku... nastepnie wybierasz naped w ktorym masz wlozona plyte z gra i klikasz Dalej>. Pokazuje Ci sie fajne okienko z kilkoma ikonkami. Wybierasz Protected PC Game i klikasz Dalej>. W nastepnym kroku ustalasz scieszkie i nazwe obrazu, klikasz OK. Teraz sie tworzy obraz. I to by bylo na tyle :)
bmalz
Dodano
24.10.2004 23:53:29
jak robić obraz płyty http://komputery.katalogi.pl/temat19042/
zobacz teź tutaj moźe coś znajdziesz
wiedom
Dodano
24.10.2004 23:19:22
bmalz – napisz prosze jak zrobić obraz płyty na dysku za pomocą clone cd bo próbowałem i jakoś niemoge ;]
daniel–1988
Dodano
24.10.2004 23:14:41
Pytasz jaką mam nagrywarke ;]
Lite–on LTR 523275
x53 x24 x52
daniel–1988
Dodano
24.10.2004 23:08:37
daniel–1988:
Pytam bo gra ma jak mi się zdaje najnowsze zabezpieczenia i niewszystkie programy ją odpowiednio skopiują.

Powiem, a nawet napiszę więcej, wszystko zaleźy w równej mierze od tego :
1. Jaką masz nagrywarkę – chodzi o to czy radzi sobie z zabezpieczeniami
2. Czym jak została zbezpieczona płytka – są zabezpieczenia przy których nie pomoze niestety zaden alkohol, clony, clonyXXL,no i nagrywarka (np. Tages) itp.
Na stronie którą bmalz podał, głownie w przyklejonych topicach w dziale CDR Zabezpieczenia powinieneś znaleźć wszystko czego Ci trzeba
O zabezpieczeniach poczytasz na stonie gł. http://www.cdrinfo.pl/cdr/zabezpieczenia.php
Seeker
Dodano
24.10.2004 22:10:07
Obraz pylty mozesz zrobic w programie Clone CD a wirtualny dysk – Alcohol 120%

Wiecej na www.cdrinfo.pl
bmalz
Dodano
24.10.2004 21:19:26
daniel–1988
Dodano:
24.10.2004 20:44:02
Komentarzy: