Zgrywanie obrazu z normalnej kamery...

Witam. Mam pewien problem. Musze zgrać film do obróbki z normalnej kamery. I teraz pytanie.
Czy musze koniecznie posiadać karte graficzną z VIVO ?? Czy da się to jakos inaczej rozegrać??

Dziękuje z góry.
Łukasz.

Odpowiedzi: 4

Trochę pogrzebałem na Allegro – i poprawiam się. Są tam (100–200zł) karty dedykowane z wejściami S–Video. Takie na PCI. A nawet znalazłem coś S–Video –> USB (takie wynalazki...). Nie polecam jedynie Prolinka. Tylko pozostaje pytanie czy warto? Bo jak to sprawa tylko jednego nagrania – to moźe kolega ma? Albo idź do jakiegoś punktu gdzie robią filmiki –> będzie taniej!
evil44
Dodano
23.02.2005 13:40:27
Jeźeli analog, to zgrywam z takiej na kompa przez normalne wejście TV in na grafice. Zapisuje mi w mpg. Jeźeli kamera ma zwykłą opcję Video, ale w sumie która nie ma ?
Ucho
Dodano
22.02.2005 23:01:36
Kamera cyfrowa czy analog? Trochę się tym trudnie to mogę coś doradzić...Jeśli analogowa to potrzebna karta do przechwytu video lub z wejściem video np.jakiś tuner TV ja uźywam karty Pixelview X Capture.Do kamer cyfrowych potrzeba ze zlączem Fire Wire.Cena Pixelview ok.120 zł.Tunery TV są droźsze.
Do obróbki program ULEAD lub Pinacle Studio..
Na jednorazowe zgranie szkoda inwestować..Powodzenia...
Wiech
Dodano
22.02.2005 22:31:02
No są jeszcze specjalne karty do przechwytywania obrazu ze złączem S–Video, ale ich cena...
Szykuję się do zakupu karty z GF4MX z VIVO za 129zł. I wymieniam kartę tylko dlatego, źe obecnie nie mam analogowego wejścia Video. Taniej jest kupić kartę graficzną z VIVO niź specjalnie dedykowaną kartę na PCI.
evil44
Dodano
22.02.2005 21:11:16
Pyton_000
Dodano:
22.02.2005 16:01:46
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1