Zewnętrzny IP i co dalej?
Posiadam zewnętrzne IP co to znaczy? Czy to dobrze?
Czy to znaczy źe jest dynamiczne?
Jaki ma wpływ zewnętrzny IP na progrzamy typu P2p?
Co to jest router?
Co to jest protokół TCP i UDP ?
Proszę pisać zwięzłe odpowiedzi, tłumaczyć jak krowie na zagrodzie :P
Co to jest router?
Odpowiedzi: 3
Avador:Posiadam zewnętrzne IP co to znaczy? Czy to dobrze?
Co to jest router?
jesli posiadasz zewnetrzne IP to mozesz byc szczesliwy ale jesli zadajesz takie pytania dotyczace zewnętrznego IP to nie jestem przekonany czy wyjdzie ci to na dobre pod wzgledem bezpieczenstwa. Moze najpierw poczytaj troche na temat zabezpieczen zanim ukaze ci się ta gorsza strona posiadania zewnetrznego IP
sir_dudi()
:3––p2p––– opisze na przykladzie Direct connect.. majac zewn ip chodzi a) szybciej
No tu bym polemizował bo róznica jest znikoma wrecz niezaówazalna
Jeźęli masz zewn IP to dobrze.. Róźni sie ono od wewnetrznego IP tym źę komp który ma zewn ip jest tak jakby bezposrednio polączony z internetem. Mając zewn ip mozesz zkladac róźnego rodzaju servery od www, przez ftp az po servery gier. 2–– dynamiczy ip––– chodzi poprostu ze ten ip sie zmienia po kaźdorazowym polączeniu z internetem. 3––p2p––– opisze na przykladzie Direct connect.. majac zewn ip chodzi a) szybciej b) mozesz zciagać od kaźdego. ogólnie Zewn ip ma "zbawienny wplyw na p2p". router to urzadzenie dzielące lacze internetowe na kilku uzytkowników.TCP i UDP looknij sobie do jakiegos slownika.. roznica polega na ttym ze udp to protokół bezpolączniowy.. nie ma narzutu nawiązywania polączenia w przeciwienstwie do tcp gdzie to polączenie musi byc nawiązane. Jezeli nie rozumiesz to http://pl.wikipedia.org/wiki/UDP_(informatyka)–––– przeczytaj
Avador:Proszę pisać zwięzłe odpowiedzi
Czy zew. IP jest dobre ? Nie wiem.
Czy sie przydaje do p2p nie wiem, nie korzystam.
www.google.pl
http://pl.wikipedia.org
Strona 1 / 1