Zewnetrzne IP

Hmm, do tej pory myslalem ze to niemozliwe (w sumie caly czas tak mysle hehe) ale w PowerGG jest cos takiego (Alt–serwer). Otoz jestem w sieci osiedlowej i nie mam zewnetrznego IP, ale czy jest jakas mozliwosc zalozenia wirtualnego zewn. IP z przekierowywaniem? A zeby bylo na temat to uzywam WinXP.

Stasiek

Odpowiedzi: 8

Ja chciałem dodac do tych wypowiedzi ze tak naprawde mozna sobie przekierowac na Ip zewnetrzne (widzialene od zewnatrz ze swiata),bo gdy masz Ip wewnetrzne to widza cie tylko osoby majace Local Arena Netork na twoim osiedlu :D.Ale do tego zabieu jest potrzbna pomoc administratora twojej sieci osiedlowej i troche dobrej woli z jego strony :).
Dark Angel
Dodano
13.09.2002 12:37:38
Tak samo jest chociaźby z SDI śiwat widzi ten adres ip który przydziela telekomuna. A nie ip twojego komputera.
SLAY3R
Dodano
02.09.2002 14:08:04
Pewnie macie racje, dzieki za pomoc

Stasiek
Stasiek
Dodano
02.09.2002 12:22:03
To ze gg dziala to wlasciwie dobra wola admina ze nie blokuje tego portu. Mysle ze to kwestia popularnosci gg i dlatego nie jest ono blokowane. Obawiam sie ze przy takiej konfiguracji sieci nie uda CI sie tego zrobic bez aprobaty admina bo poki co jedynym zewnetrznym IP jest ten serwera proxy. Oczywiscie jak znajdziesz dziure w systemie to CI sie to pewnei uda ale moze sie skonczyc calkowitym odcieciem Cie od netu.

P.S. Meneloutor tzw. zewnetrzne IP to inaczej routowalne IP czyli takie ktore jest widziane w swiecie a adresy np. z zakresu 168.192.xxx.xxx to adresy wew sieci nie widziane na zewnatrz.
mrsit
Dodano
02.09.2002 10:12:07
Dokladnie tak zrobione jest to w GG!! Ale czy wiecie moze konkretnie jak to zrobic? Jakis program, albo chociaz wskazowki?

Stasiek
Stasiek
Dodano
31.08.2002 21:53:04
O ile mi wiadomo jest mozliwe zamapowanie portu (najlepiej jakiegos malo uzywanego) na serwerze, tak, aby dla źądan zewnetrznych nastepowalo przekierowanie na twoj lokalny IP.

maly
malyko
Dodano
31.08.2002 16:20:53
No moze glupi jestem, ale dla mnie to jest tak:
Jest sobie siec osiedlowa, na koncu ktorej jest postawiony serwer proxy, i ten serwer ma swoje stale IP wychodzace na swiat. Teraz kazdy z uzytkownikow jest podlaczony pod ten serwer i owszem, ma swoj lokalny adres IP, ale ze swiatem komunikuje sie przez ten serwer a co za tym idzie przez jego IP, czyli cala siec osiedlowa jest w internecie niejako identyfikowana jednym IP, glownego serwera. Uzyskanie zewnetrznego IP kosztuje paredziesiat zlotych miesiecznie (u mnie) ale jak zobaczylem w PowerGG opcje Alt Serwer to zaczalem sie zastanawiac czy jest mozliwe softwarowe stworzenie zewn. IP z przekierowywaniem na lokalne IP.

Stasiek
Stasiek
Dodano
30.08.2002 21:40:31
kazdy uzytkownik posiada swoj przydzielony staly lub dynamiczny IP , lecz nie rozumiem pojecia "zewnetrzny IP" . IP jest tylko jedno.
B3T0N
Dodano
30.08.2002 21:26:38
Stasiek
Dodano:
30.08.2002 20:18:16
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1