Zestaw bezprzwodowy logitech
Parę dni temu kupiłem zestaw logitech'a ( http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14879 ). Ściągnąłem ze strony producenta najnowsze oprogramowianie, czyli "iTouch" do klawiatury i "MouseWare" do myszki. Po zainstalowaniu musiałem połączyć myszkę z odbiornikiem, więc nacisnąłem klawisz connect na obu urządzeniach w odpowiedniej kolejności. Wtedy MouseWare wykrył odpowiedni model myszki i wszystko było w porządku do restartu. Przy kaźdym włączeniu systemu ( windows xp pl he sp2 ) w MouseWare w zakładce "device" podany jest USB Receiver for cordless mouse and keybord. Dopiero po ponownym połączeniu pojawia się "cordless optical mouse on usb port". Jest to kłopotliwe, bo przed rozpoznaniem myszki czulość jest ogromna a poza tym nie mogę sprawdzić poziomu naładowania baterii a właśnie do tego potrzebny mi jest MouseWare. Szukałem odpowiedzi na stronie Logitech'a i na tutejszym forum. Niestety nic nie znalazłem.
Odpowiedzi: 5
JN:Z tego co widze to jest to zestaw podłączany do USB.
Zgadza się.
Wcześniej miałeś klawiature i myszke PS2.
Nie. Wcześniej i mysz i klawiatura były podłączone pod USB.
Usuń oprogramowanie wszelkie myszy i klawitury z kompa.
Menadzer urządzeń i odinstaluj wszystko co mysz i klawiatura ma być czysto,restart kompa wejdz do biosu i uruchom klawiature i mysz USB na włączone jak opcja jest, a wyłącz urządzenia PS2.
Mysz i klawiatura zawsze były w biosie ustawione pod USB.
Moźliwe źe do prawidłowej pracy potrzeba wgrać świeźy system XP z SP2 na nowo z podłączonymi nową myszą i klawiaturą.
System był wgrany "na świeźo" 2 dni temu juź z podłączonym nowym zestawem.
Moźliwe teź źe oprogramowanie tych urządzeń nie jest zgodne z SP2.
Na stronie producenta nie ma podanych źadnych konfliktów z SP2.
Moźliwe teź źe trzeba podłączyć zestaw przez przejściówke USB/PS2 w celu prawidłowej pracy.
Nie dostałem przejściówki.
Z tego co widze to jest to zestaw podłączany do USB.
Menadzer urządzeń i odinstaluj wszystko co mysz i klawiatura ma być czysto,restart kompa wejdz do biosu i uruchom klawiature i mysz USB na włączone jak opcja jest, a wyłącz urządzenia PS2.
Moźliwe źe do prawidłowej pracy potrzeba wgrać świeźy system XP z SP2 na nowo z podłączonymi nową myszą i klawiaturą.
Moźliwe teź źe trzeba podłączyć zestaw przez przejściówke USB/PS2 w celu prawidłowej pracy.
moze lepiej skontaktowac sie producentem i przedstawic problem albo wymienić jesli jest taka mozliwosć?
serio ? nikt nie ma źadnego pomysłu ? niedobrze ...
serio ? nikt nie ma źadnego pomysłu ? niedobrze ...
Strona 1 / 1