Zestaw bezprzewodowy,pomocy!

Nabyłem dzisiaj myszkę i klawiaturę bezprzewodową Trust
Wireless Optical Deskset 3011A(złacze PS2).Liczyłem,ze sprawi mi wiele radości(moze to się jeszcze stanie dzieki Wam)ale niestety nie moge jej uruchomić na swoim komputerze.Właśnie:na swoim,próbowałem na dwóch innych,mysz i klawiatura od razu odnajdują połączenie(po nacisnięciu odpowiednich przycisków oczywiscie)i działają bez problemu.Na moim komputerze nie!Po odpaleniu komputera dioda nadajnika zapala się na pomarańczowo,tak jak powinna ale nie na moim,na moim głupieje,pomruguje i nie moze odnalezć się z myszka ani klawiaturą.Czy to musi byc jakies uszkodzenie?Wszystkie inne myszki(włącznie z bezprzewodową z komunikacja optyczną)chodzą u mnie bez problemu.Moja płyta główna to A7N8X.
Pomózcie proszę bo juz mnie głowa boli od kombinowania co to moźe być.Dzięki z góry.

Odpowiedzi: 8

Niezgodność sprzętowa płyty i myszy lub klawiatury,po prostu się nie lubią lub słaba wydajność prądowa któregoś z portów PS2.

Spróbuj zresetować bios na defaults i ustaw tylko co trzeba.

Moźe aktualizacja biosu do najnowszego pomoźe.

Jak nic wymiana zestawu na inny model,ale najlepiej na USB.

Moźe masz XP z SP2 i tu problem.
JNJN
Dodano
15.02.2005 09:50:11
Są podłączone do jednego nadajnika z którego wychodzą dwa kable PS2.Nie wchodzi w grę pomyłka kabli,słabe baterie itd.Na moim komputerze dioda zasilania zachowuje się inaczej niź na innych,tam swieci na stałe,naciskam restet zaczyna mrugać,naciskam na myszce,jeszcze raz to samo z klawiaturą i wszystko gra.U mnie juź po starcie komputera dioda jakby pomrugiwała w nieregularny sposób.Jedyne co mi się nasuwa na myśl to uszkodzenie jakiegos zasilania na wyjśiu PS2,ale mam inną myszke bezprzewodową,która działa na PS2 a teź potrzebuje zasilania,Sam juź nie wiem,dzieki za wszystkie rady,moze jeszcze cos ktos wymyśli.
dziob
Dodano
14.02.2005 21:43:03
Czyli mysz i klawiatura to osobne urządzenia podpinane do gniazd PS2 – czy tak,czy oba urządzenia pracują na jednym nadajniku podpinanym pod PS2.

Jaką miałeś starą mysz i klawiature teź PS2 czy USB.

Uruchom kompa na starej myszy i klawiaturze.

Usuń stare oprogramowanie myszy i klawiatury,menadzer urządzeń i odinstaluj czy usuń wszystko co klawiatura i mysz – ma być czysto,zamknij kompa.

Podłącz nową mysz i klawiature i start i niech system zainstaluje stery.

Dodatkowo pod urządzeniami masz przyciski resetujące,naciśnij je jednocześnie na myszy,klawiaturze i nadajniku przy włączonym kompie.

I powinno chodzić.
JNJN
Dodano
14.02.2005 10:50:34
kurde ale zabiłeś mi ćwieka ... przeczytałem cały twój opis i wynika z niego źe z mobo jest ok . Jeźeli inne myszki i klawy działają normalnie , jakiś konflikt sprzętów występuje ... Ale co szkodzi spróbuj go podłączyć do USB tzn. musisz kupić przejściówkę PS2–>USB kosztuje grosze a moźe pomoźe :roll:
Lutnik
Dodano
14.02.2005 00:50:04
A są takie przejsciówki?Mam w niej dwa wyjścia PS2(dwie wtyczki)jak miałbym je połączyć?
dziob
Dodano
13.02.2005 22:55:53
a spróbuj podłączyć przez przejściówke do USB'ka ... skoro działa klawa na innych kompach to z nią wszystko wporządku
Lutnik
Dodano
13.02.2005 22:49:16
Napisałem ze PS2.
dziob
Dodano
13.02.2005 22:41:45
łączysz przez USB ?
Lutnik
Dodano
13.02.2005 22:09:10
dziob