zeschnięty kartridż?

Witam,

mam taki mały problemik z moją drukarką, hp Deskjet 3745, może nie rewelacyjny sprzęt ale tani i porównywalnie szybki :) otóż kilka tygodni temu skończył mi się tusz czarny - ja nie robiąc ceregieli nie śpieszyłem się z napełnieniem karta. Dzisiaj po zakupieniu sprzętu i napełnieniu okazuje się, ze kupa nie chce drukować. Nie dość że dmucham w te dziury i przecieram tą blaszkę spirytusem (po mocniejszym dmuchnięciu pojawia się tam tusz) nic nie pomaga. Czasem po kolejnym etapie wypowietrzania się gdy puszczam machinę w obrót to wydrukuje coś nie wyraźnie na szaro (ale nie za dużo) i tyle. Czy mam się już pogodzić z klęską i kupić nową drukarkę bo raczej karta nie będe kupować w cenie drukarki :). Dzięki z góry za  porady.

Odpowiedzi: 1

Za późno napełniłeś ponownie kartridż.Zawsze trzeba uzupełnić przed całkowitym opróżnieniem.Być może tusz się pojawia przy dmuchaniu do środka kartridża ale nie przepchnie go przy normalnej pracy drukarki.Lekarstwo to próbować udrożnić dysze plynem do tego odpowiednim.Zobacz http://druknet.pl/regeneracja/?mid=3 Jeśli to nie pomoże to tylko zakup nowego wkładu.
Wiech
Dodano
13.09.2006 01:28:00
  • JNJN 13.09.2006 17:01:46

Płaskie naczynie i wrząca woda,głębokość wody w naczyniu około 1 cm i zamocz tylko dysze kartridża powinien puścić tusz do wody,wytrzej dobrze kartridż i resztę wyczyść programowo.<br />

• Nosferato 14.09.2006 01:00:45

druga metoda z gorącą wodą &quot;tańsza :)&quot; zadziałała - dzięki.<br />

Nosferato
Dodano:
13.09.2006 00:17:52
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1