zepsuta kosć RAM
witam.nie dawno włanczam komputer i pojawia mi sie niebieski ekran i coś tam pisze ze cos jest zle zainicjonowane.pomysłałem ze to bedzie zepsuta pamieć ram bo jak wyjąłem jedną kość to wszystko chodzi.przedtem nie było takich problemów.chodzi o nastepujący model.zauważyłem ze kość jest tak jakby zgięta.czekam na racjonalne odpowiedzi. z góry dziekuje
GOOD RAM 2x512 ddr2 dual channel
Odpowiedzi: 7
Może wygięcie to tylko autosugestia autora ? :mryellow:
spiderko - jestem chłop prosty, ale kumaty ( przecież nie bez przyczyny Autor mnie od inteligentów wyzywa ). Nijak jednak nie mogę pojąć jak wdrożenie Twojej sugestii [quote]obniżyć taktowanie i/lub zluzować timingi[/quote] ma wpływać na wyprostowanie kości, która [quote]jest tak jakby zgięta[/quote]
Tylko mi nie pisz, że timingi na laminat działają jak .....cięciwa na łuk - morde sam dostaw ( nie mam weny ).
[quote] witam.nie dawno włanczam komputer i pojawia mi sie niebieski ekran i coś tam pisze ze cos jest zle zainicjonowane.pomysłałem ze to bedzie zepsuta pamieć ram bo jak wyjąłem jedną kość to wszystko chodzi.przedtem nie było takich problemów.chodzi o nastepujący model.zauważyłem ze kość jest tak jakby zgięta.czekam na racjonalne odpowiedzi. z góry dziekuje
GOOD RAM 2x512 ddr2 dual channel[/quote]
Można spróbować obniżyć taktowanie i/lub zluzować timingi pamięci z poziomu biosu, często bywa że słabszej marki pamięci nie trzymają specyfikacji fabrycznych i komputer się "wykrzacza", nawet jeśli wcześniej działał bez problemu.
Może autorowi nie chodziło o, w sensie stricte, odpowiedzi, a raczej sugestie co może zrobić Rebe - wiem, powinien sam określić o co mu chodzi.
jak byłes mały to matka cie 3 razy podrzuciła a 2 razy złapała.pamieć odniose na gwarancję debile.
djaro112 przyhamuj nieco język bo Ci może bokiem wyjść zbytnie jego rozpuszczenie.
Przeczytaj raz jeszcz to co Rebe napisał - uważnie. I zamiast deliberowac nad tym na co Rebe mógłby upaść odnieś sie do tego co napisał. Bo na razie to nie wiadomo jakich "racjonalnych odpowiedzi" oczekujesz.
chyba na mózg upadłes.jak jestes taki boski to daj mi kase na te nową pamieć inteligencie
-
[quote=djaro112]chyba na mózg upadłes.jak jestes taki boski to daj mi kase na te nową pamieć inteligencie[/quote] Różnica między inteligentem - to ja, a drobnym cwaniakiem - to Ty, polega na tym, że ten pierwszy - to ja - wie, z racji statusu, "jak przedstawiać problemy", a ten drugi - to Ty łączy własne ułomności mentalne z poszukiwaniami jelenia. W kwestii mej boskości zaś stwierdzić należy, że zanoszenie modłów do mnie nic Ci nie da - jestem głuchy, jak większość bogów, na głosy, które pojawiają się wyłącznie w razie trwogi miast, winny wyrazami czci mnie darzyć nieustanie i w każdych okolicznościach. PS. Przepraszam,Żółty, za bicie piany, ale ....... dzień bez "ćwiczeń" jest stracony.
[quote=djaro112]witam.nie dawno włanczam komputer i pojawia mi sie niebieski ekran i coś tam pisze ze cos jest zle zainicjonowane.pomysłałem ze to bedzie zepsuta pamieć ram bo jak wyjąłem jedną kość to wszystko chodzi.przedtem nie było takich problemów.chodzi o nastepujący model.zauważyłem ze kość jest tak jakby zgięta.czekam na racjonalne odpowiedzi. z góry dziekuje
GOOD RAM 2x512 ddr2 dual channel [/quote]
Zacytowałem, bo jeszcze ktoś posądzi mnie o konfabulację.
Racjonalna odpowiedź może y i padła gdyby w tekście pojawiło sie jakieś pytanie.
Z racji braku tegoż można wyłacznie dywagować irracjonalnie retorycznie pytając:
Czy i czym Autor układ przetestował i przy jakich ustawieniach to uczynił?
Czy Autor dokonał oczyszczenia styków układów i gniazd ponawiając test ?
Czy Autor obsadzając kość uczynił to w sposób zgodny z instrukcją "dla Amerykanów" ?
To była cześć "softowa", zaś sprżetowa zamyka isę w pytaniu:
Czy wg Autora pojęcie [quote]tak jakby[/quote] należy do kategorii teoretycznych , czy też oddaje fizyczne właściwości laminatu, na którym układy są mocowane?
PS.
A tak w ogóle to jeżlei padła należy ja zastąpić sprawną.
Strona 1 / 1