zepsuta kosć RAM

witam.nie dawno włanczam komputer i pojawia mi sie niebieski ekran i coś tam pisze ze cos jest zle zainicjonowane.pomysłałem ze to bedzie zepsuta pamieć ram bo jak wyjąłem jedną kość to wszystko chodzi.przedtem nie było takich problemów.chodzi o nastepujący model.zauważyłem ze kość jest tak jakby zgięta.czekam na racjonalne odpowiedzi. z góry dziekuje GOOD RAM 2x512 ddr2 dual channel

Odpowiedzi: 7

Może wygięcie to tylko autosugestia autora ? :mryellow:
spiderko
Dodano
20.07.2007 22:46:58
spiderko - jestem chłop prosty, ale kumaty ( przecież nie bez przyczyny Autor mnie od inteligentów wyzywa ). Nijak jednak nie mogę pojąć jak wdrożenie Twojej sugestii [quote]obniżyć taktowanie i/lub zluzować timingi[/quote] ma wpływać na wyprostowanie kości, która [quote]jest tak jakby zgięta[/quote] Tylko mi nie pisz, że timingi na laminat działają jak .....cięciwa na łuk - morde sam dostaw ( nie mam weny ).
Rebe
Dodano
20.07.2007 22:09:49
[quote] witam.nie dawno włanczam komputer i pojawia mi sie niebieski ekran i coś tam pisze ze cos jest zle zainicjonowane.pomysłałem ze to bedzie zepsuta pamieć ram bo jak wyjąłem jedną kość to wszystko chodzi.przedtem nie było takich problemów.chodzi o nastepujący model.zauważyłem ze kość jest tak jakby zgięta.czekam na racjonalne odpowiedzi. z góry dziekuje GOOD RAM 2x512 ddr2 dual channel[/quote] Można spróbować obniżyć taktowanie i/lub zluzować timingi pamięci z poziomu biosu, często bywa że słabszej marki pamięci nie trzymają specyfikacji fabrycznych i komputer się "wykrzacza", nawet jeśli wcześniej działał bez problemu. Może autorowi nie chodziło o, w sensie stricte, odpowiedzi, a raczej sugestie co może zrobić Rebe - wiem, powinien sam określić o co mu chodzi.
spiderko
Dodano
20.07.2007 19:59:05
jak byłes mały to matka cie 3 razy podrzuciła a 2 razy złapała.pamieć odniose na gwarancję debile.
djaro112
Dodano
20.07.2007 14:48:23
djaro112 przyhamuj nieco język bo Ci może bokiem wyjść zbytnie jego rozpuszczenie. Przeczytaj raz jeszcz to co Rebe napisał - uważnie. I zamiast deliberowac nad tym na co Rebe mógłby upaść odnieś sie do tego co napisał. Bo na razie to nie wiadomo jakich "racjonalnych odpowiedzi" oczekujesz.
Żółty
Dodano
19.07.2007 22:13:02
chyba na mózg upadłes.jak jestes taki boski to daj mi kase na te nową pamieć inteligencie
djaro112
Dodano
19.07.2007 22:03:00
  • Rebe 20.07.2007 09:57:03

[quote=djaro112]chyba na mózg upadłes.jak jestes taki boski to daj mi kase na te nową pamieć inteligencie[/quote] Różnica między inteligentem - to ja, a drobnym cwaniakiem - to Ty, polega na tym, że ten pierwszy - to ja - wie, z racji statusu, "jak przedstawiać problemy", a ten drugi - to Ty łączy własne ułomności mentalne z poszukiwaniami jelenia. W kwestii mej boskości zaś stwierdzić należy, że zanoszenie modłów do mnie nic Ci nie da - jestem głuchy, jak większość bogów, na głosy, które pojawiają się wyłącznie w razie trwogi miast, winny wyrazami czci mnie darzyć nieustanie i w każdych okolicznościach. PS. Przepraszam,Żółty, za bicie piany, ale ....... dzień bez "ćwiczeń" jest stracony.

[quote=djaro112]witam.nie dawno włanczam komputer i pojawia mi sie niebieski ekran i coś tam pisze ze cos jest zle zainicjonowane.pomysłałem ze to bedzie zepsuta pamieć ram bo jak wyjąłem jedną kość to wszystko chodzi.przedtem nie było takich problemów.chodzi o nastepujący model.zauważyłem ze kość jest tak jakby zgięta.czekam na racjonalne odpowiedzi. z góry dziekuje GOOD RAM 2x512 ddr2 dual channel [/quote] Zacytowałem, bo jeszcze ktoś posądzi mnie o konfabulację. Racjonalna odpowiedź może y i padła gdyby w tekście pojawiło sie jakieś pytanie. Z racji braku tegoż można wyłacznie dywagować irracjonalnie retorycznie pytając: Czy i czym Autor układ przetestował i przy jakich ustawieniach to uczynił? Czy Autor dokonał oczyszczenia styków układów i gniazd ponawiając test ? Czy Autor obsadzając kość uczynił to w sposób zgodny z instrukcją "dla Amerykanów" ? To była cześć "softowa", zaś sprżetowa zamyka isę w pytaniu: Czy wg Autora pojęcie [quote]tak jakby[/quote] należy do kategorii teoretycznych , czy też oddaje fizyczne właściwości laminatu, na którym układy są mocowane? PS. A tak w ogóle to jeżlei padła należy ja zastąpić sprawną.
Rebe
Dodano
19.07.2007 19:30:37
djaro112
Dodano:
19.07.2007 18:52:17
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1