Zegarek mi sie późni
Naprawde zegar w windowsie xp zle chodzi , jesli uzywam kompa jest ok ale kiedy odejde , wlaczy sie wygaszacz , lub kiedy go wylacze , potem mam zly cza , tak jak by stal zegar kiedy go nie uzywam , kiedy chcialem zrobic synchronizacje czasu z serwera time.windows.com to napisal ze nieudana i ze: Przyklad godziny zostal odzucony poniewaz warstwa koncowki jest mnejsza od warstwy hosta.
:shock:
co robic :?:
:shock:
co robic :?:
Odpowiedzi: 8
Zawsze była bateria i jest bateria na płycie.
A Menelutor gdybyć nie miał baterii by Ci zegar stał kiedy jest komp wyłączony.
A Menelutor gdybyć nie miał baterii by Ci zegar stał kiedy jest komp wyłączony.
Jak wół widać bakterię. Zresztą nie wyobraźam sobie płyty bez baterii.
z tego co pamietam masz k7vta3 spojrzyj tu http://www.ecs.com.tw/products/k7vta3_3x.htm lewy dolny rog...
Eximius – ja nie widze na swoimECS'ie :oops: baterii ...... qrde az mi wstyd ze mam taka plyte ......ale przyznalem sie wczesniej
:D Dziekuje wszystkim za pomoc , sprobje z ta bateria.
moge sie mylic, ale baterie sa w kazdych (jak by w innym przypadku byl podtrzymywany chocby zgar?!)... wymien ja, a czas synchronizuj z ntp.certum.pl (pamietaj, ze jest to "jednorazowe" – nie dziala przez caly czas, tylko wtedy kiedy klikniesz na aktualizuj)
pozdroofki
pozdroofki
moze byc problem z bateria na plycie glownej (jezeli ja masz ) – nie laduje sie i bios nie zapamietuje godziny (bateria nie podtrzymuje statusu biosu) ale z czego pamietam to baterie byly w troche starszych plytach glownych.....
JA tam synchronizuję z time.nist.gov.
Strona 1 / 1