Zdalny dostęp
Zapraszamy do komentowania publikacji: Zdalny dostęp.
Odpowiedzi: 5
Oto rozwiązanie na wszystkie problemy!!! Niezależnie czy mamy neostradę, radiówkę czy coś innego! Pulpit zdalny to strasznie powolne narzędzie. Myślę że o wiele lepsza bedzie moja propozycja. Nastronie www.logmein.com tworzymy nowe konto, instalujemy programik logmein.exe, następnie na stronie pokaże sie add computer. Dodajemy komputer na którym pracujemy wpisując sobie własne hasło i już prawie możemy korzystać. teraz na drugim komputerze powiedzmy na drugim końcu świata wchodzimy na stronkę www.logmein.com logujemy się i jeżeli komputer na którym chcemu pracować jest włączony to pisze nam że jest on line. Klikamy na niego, wpisujemy wcześniej ustanowione hasło następnie klikamy na remote controll i już! widzimy pulpit, możemu dokonywać operacji na dyskach i przede wszystkim nie trzeba wpisywać żadnych ip!!! UWAGA! do poprawnego działania potrzebae jest zainstalowanie sobie javy.
Oto rozwiązanie na wszystkie problemy!!! Niezależnie czy mamy neostradę, radiówkę czy coś innego! Pulpit zdalny to strasznie powolne narzędzie. Myślę że o wiele lepsza bedzie moja propozycja. Nastronie www.logmein.com tworzymy nowe konto, instalujemy programik logmein.exe, następnie na stronie pokaże sie add computer. Dodajemy komputer na którym pracujemy wpisując sobie własne hasło i już prawie możemy korzystać. teraz na drugim komputerze powiedzmy na drugim końcu świata wchodzimy na stronkę www.logmein.com logujemy się i jeżeli komputer na którym chcemu pracować jest włączony to pisze nam że jest on line. Klikamy na niego, wpisujemy wcześniej ustanowione hasło następnie klikamy na remote controll i już! widzimy pulpit, możemu dokonywać operacji na dyskach i przede wszystkim nie trzeba wpisywać żadnych ip!!! UWAGA! do poprawnego działania potrzebae jest zainstalowanie sobie javy.
Phuneta na neostrade i zmienne IP jest prosta metoda wystarczy zarejestrowac sie w servisie www.no-ip.com utworzyc i skonfigurowac odpowiednio konto. Tj. host pod jaka bedziesz pracowal np. "phueta.no-ip.org pobrac programik z ich www i zsinstalowac oraz na komputerze. PO wpisaniu do niego danych z www teraz twoj komputer w sieci widnieje zawsze pod hostem phueta.no-ip.org (jezeli oczywiscie jest tylko odpalony w tle program noip). Jest to owiele prostsze niz wyciaganie przez gg badz inne komunikatory nr IP.
A tak wogole to fajnie y bylo jak by microshit wypuscil jakis program/naklaodke pozwalajaca pracowac na zdalnym komputerze w kilka osob tzn jedna przez net/lan a droga fizycznie siedzac przy kompie i kazdy uzywa swojego konta. Lecz niestety w tym systemie jest to chyba nie mozliwe
Pozdro
Witam,robie wszystko zgodnie co z tym tu pisze.ale pod sam koniec podaczas logowania pokazuje mi sie komuniat "połączenie nie jest możliwe z powodu ograniczeń konta",zapore wyłączyłem i tez nic nie dało.oco moze chodzic??
Rzeczywiście jest to doskonały sposób na pracę na dwóch jednostkach oddalonych od siebie. Problemem jest jeśli komputery mają łącze poprzez Neostradę i nieznany jest zmieniający się nr IP.
Pracuję w tym systemie już od ponad dwóch lat z powodzeniem. Zmieniający sie nr odczytuję poprzez nakładkę Power GG z którym jest zakładka "Inwigilator". W ten sposób mam podgląd pod aktualny nr IP.
Korzystałem także z tej funkcji podczas wyjazdów zagranicznych korzystając z przygodnych komputerów na których zainstalowany był system XP. Bardzo przydatna funkcja.
Strona 1 / 1