Zdalne zarządzanie

Szukam programiku podobnego w działaniu do DameWare ale szybszego.
Jest: komputer do którego się chcę dostać (oczywiście za zgodą uźytkownika i na jego źyczenie i to jest cała idea) komputer ten jest za routerem i noźe byc dowolnie chroniony.
Komputer mój to ten na którym jest odpalony "serwer" tej aplikacji. Klien robi "klik klik" i ja widzę jego pulpit.
Nie mylić z VNC gdzie serwer jest odpalany u klienta

Odpowiedzi: 4

Od bardzo dawna uzywam Remote Administrator 2.1. Na komputerze w domu mam zainstalowany server, do ktorego lacze sie klientem z komputera w pracy. Wedlug mnie duzo poreczniejsze narzedzie niz zdalny pulpit i chyba szybsze. Niestety nie darmowe, ale jest wersja demo, wiec mozesz przetestowac i potem podjac decyzje.
Pozdrawiam,
woyteg
Dodano
16.09.2005 19:54:01
Kacper Boy:
Niestety nie. DameWare instaluje się na moim kompie jako serwer. Klient otzymuje plik exe (moze byc sparametryzowany). Uruchamia go, instaluje i to on decyduje czy chce się ze mną połączyć.

I ok ale jak sie juz polaczy to klient staje sie de facto serwerem zreszta tak tez jest w "pomocy zdalnej".
mrsit
Dodano
16.09.2005 13:20:18
Nie wiem czy szybsze, ale XPkowska "Pomoc zdalna" oferuje takie mozliwosci. Jesli oczywiscie XP siedza u Was na maszynach.
To klient wysyla zaproszenie do polaczenia.
EL NINO
Dodano
16.09.2005 12:32:35
Na moj gust to nieco odwrociles problem.
Na komputerze do ktorego chcesz sie dostac musi pracowac serwer a ty laczysz sie uzywajac klienta i to jest logiczne. Natomiast jakos malo prawdopodoba wydaje mi sie sytuacja odwrotna czyli ze serwer laczy sie z klientem w takiej sytuacji jak to przedstawiasz.

Dodatkowo jesli komputer jest za routerem i na dodatek "dowolnie zabezpieczony" to jedyny co moze zrobic to polaczyc sie z kims ale nie odwrotnie.
mrsit
Dodano
16.09.2005 10:07:24
Kacper Boy
Dodano:
16.09.2005 08:32:59
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1