zdalne zarządzanie komputerem
Czy jest moźliwe połączenie między komputerem 2 a komputerem 6 (zdalny dostęp do komputera).
Koputer 1 jest w innym LANie niź ten drugi.
Czy dałoby się to zrobić np. symantec pcanywherem?
Koputer 1 jest w innym LANie niź ten drugi.
Czy dałoby się to zrobić np. symantec pcanywherem?
Odpowiedzi: 5
Nie napisałem, źe potrafią, tylko źe mi się tak wydaje. No ale widocznie jestem w błędzie co do słicza :D
Pyton, dziwna jest ta Twoja siec skoro switche potrafia IP przydzielac. No a po drugie nie ma znaczenia czy to IP jest dynamiczne czy statyczne.
W Twoim przypadku, bez ingerencji w serwery tych LANow nie ma szans – oba komputery sa za NATem.adik:Czy jest moźliwe połączenie między komputerem 2 a komputerem 6 (zdalny dostęp do komputera).
Ale czy jesteś pewien, źe kompy dostają cały czas inne IP ?? Bo coś mi się nie wydaje. Wszelkie routry, swicze :) przydzielają IP na podst. MAC Adress karty sieciowej. Przynajmniej u mnie w sieci tak jest.
[EDITED]
Jeśli te kompy mają na prawde dynamiczne IP to źeden program nie ma racji bytu. Bo kaźdy program łączy się p2p. Moge się mylić, bo nie wiem ja pracuje programik Nortona.
[EDITED]
Jeśli te kompy mają na prawde dynamiczne IP to źeden program nie ma racji bytu. Bo kaźdy program łączy się p2p. Moge się mylić, bo nie wiem ja pracuje programik Nortona.
Zgadzam sie co do funkcjonalnosci programy Remote Admin, jednak obawiam sie, ze w tej sytuacji nie ma on racji bytu. (dynamiczne IP)
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Ja proponuje taki programik jak "Remote Administrator". Jest świetny do tego typu zabawy. Posiada takie opcje łączenia się z drugim kompem jak:
– Pełna kontrola nad nic
– Podgląd (widzimy co ktoś robi na tamtym kompie)
– Telent (czyli łączenie się przez "DOS")
– i coś w rodzaju FTP
– i chyba coś jeszcze, ale nie pamiętam
Polecam ten programik bardzo :)
– Pełna kontrola nad nic
– Podgląd (widzimy co ktoś robi na tamtym kompie)
– Telent (czyli łączenie się przez "DOS")
– i coś w rodzaju FTP
– i chyba coś jeszcze, ale nie pamiętam
Polecam ten programik bardzo :)
Strona 1 / 1