zdalna administracja

posiadam w domku dwa kompy, jeden szybki drugi ...:( na szybkim mam XP, na wolnym win98. Jest moźliwość zdalnego połączenia się z kompem XP i praca na nim. Zdalny pulpit zaimplementowany w XP po podłączeniu z kompa z win98 wylogowuje osobę która pracowała lokalnie na XP. Jest moźliwośc jednoczesnej pracy lokalnie i zdalnie na XP, czy do tego konieczny jest system seri Win Server.

Odpowiedzi: 4

dzięki ...to rozwiazało problemik, dzięki za pomoc :)
Renia
Dodano
24.10.2004 00:01:20
A masz włączone "szybie przełączanie uźytkowników"? tylko w takim przypadku nie dojdzie do wylogowania , rozpocznie się nowa sesja , ale uruchomione programy na zalogowanym uzytkowniku pulpitu zdalnego pozostaną.
Seeker
Dodano
23.10.2004 23:45:11
dzięki ..ale z tym jest maluki problemik. Mam XP pro. lecz nie moźna jednocześnie pracować lokalnie i zdalnie na XP. w momenicie gdy z win98 logoje się zdalnie na komp z XP, uźytkownik zalogowany lokalnie na XP jest wylogowywany :(. Ja właśnie potrzebuje pracować jednocześnie lokalnie na XP i umoźliwić drugiej osobie zdalnie zalogowanie się na mój komputer (komputery są w jednej sieci)
Renia
Dodano
23.10.2004 23:11:41
Nie jest potrzebny Win server wystarczy XP ale profesional ,( Home nie zawiera odpowiednich składników ).
Na komputerze klienckim czyli tym z WIN98 musisz zainstalować oprogramowanie klienckie znajdujące sie na płytce XP , komputery muszą być w sieci, wirtualnej sieci prywatnej, lub połączenia tel
Na komputerze z XP musisz zainstalowac "pulpit zdalny" i go skonfigurować (zrobisz to tylko jako administrator), dodając uzytkownika ( tzn ten komputer z WIN98).
Seeker
Dodano
23.10.2004 22:49:07
Renia
Dodano:
23.10.2004 22:30:50
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1