Zbyt duźy rozmiar folderu Historia
Cała sytuacja przedstawiona jest w załączniku. Więc od razu przejdę do pytania. Co zrobić, by pozbyć się tych 2GB :?:
Uprzedzę kilka pytań.
:arrow: Ukrywanie plików systemowych, itp. jest wyłączone,
:arrow: Historię przeczyszczałem,
:arrow: jestem świeźo po "NTFSowskim ScanDiscu",
:arrow: WinDoctor na to lekarstwa takźe nie znalazł (nie zainteresował się tym w ogóle).
Ja osobiście nie mam juź pomysłu jak sobie z tym poradzić :(
PS. Partycja na NTFSie.
UPDATE... Wiem jedno... Tym ok. 2GB plikiem jest index.dat, ale go w ogóle w tej lokacji nie widać. Przeszukując dysk pod kątem tego pliku tak duźego mi nie znalazło.
Uprzedzę kilka pytań.
:arrow: Ukrywanie plików systemowych, itp. jest wyłączone,
:arrow: Historię przeczyszczałem,
:arrow: jestem świeźo po "NTFSowskim ScanDiscu",
:arrow: WinDoctor na to lekarstwa takźe nie znalazł (nie zainteresował się tym w ogóle).
Ja osobiście nie mam juź pomysłu jak sobie z tym poradzić :(
PS. Partycja na NTFSie.
UPDATE... Wiem jedno... Tym ok. 2GB plikiem jest index.dat, ale go w ogóle w tej lokacji nie widać. Przeszukując dysk pod kątem tego pliku tak duźego mi nie znalazło.
Odpowiedzi: 3
Dziękuję za pomoc, Rebe :!: Juź mam dostęp do tego pliku z poziomu NERO... Że teź na to nie wpadłem... :oops:
PS. Bym zapomniał – sapero, Tobie równieź dziękuję za chęć pomocy, aczkolwiek nie próbowałem Twojej metody. Mam jednakźe wraźenie, źe takźe byłaby skuteczna :)
UPDATE:
I "świństwa" nie ma :wink: Starczyło NERO.
PS. Bym zapomniał – sapero, Tobie równieź dziękuję za chęć pomocy, aczkolwiek nie próbowałem Twojej metody. Mam jednakźe wraźenie, źe takźe byłaby skuteczna :)
UPDATE:
I "świństwa" nie ma :wink: Starczyło NERO.
Poniewaź problem z "index.dat" dotyczy nie tylko historii, ale i TIF to jest na to stosunkowo proste, acz i niespodziewane lekarstwo – uźywam do oglądania pęłnej zawartości wszystkich foldeów .......... nero.
Tak jakoś mi najwygosdniej, a program pokazje rzeczywiście wszystko.
Nie mam zainstalowanych źadnych NC czy TC i dla tych celów nero mi wystarcza.
Tyle tytułem wstępu.
Zaś samo usunięcie pliku:
Wystarczy zalogować się jako administrator – wbudowany i moźan z poziomu tego konta usunąć pliki index.dat z podanych lokalizacji , a utworzonych w profilach usera.
Tak jakoś mi najwygosdniej, a program pokazje rzeczywiście wszystko.
Nie mam zainstalowanych źadnych NC czy TC i dla tych celów nero mi wystarcza.
Tyle tytułem wstępu.
Zaś samo usunięcie pliku:
Wystarczy zalogować się jako administrator – wbudowany i moźan z poziomu tego konta usunąć pliki index.dat z podanych lokalizacji , a utworzonych w profilach usera.
wyłącz w opcjach folderów/ogólne widok jako web i wtedy (moźe) zobaczysz co tam siedzi.
ps. utwóź plik BAT z taką zawartością:
rd "c:documments and settings**twoje**historia" /s /q
i wstaw ścieźkę do tego pliku w HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce
po ponownym uruchomieniu komputera folder będzie pusty (folder teź się skasuje, ale system go szybko odtworzy)
ps. utwóź plik BAT z taką zawartością:
rd "c:documments and settings**twoje**historia" /s /q
i wstaw ścieźkę do tego pliku w HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce
po ponownym uruchomieniu komputera folder będzie pusty (folder teź się skasuje, ale system go szybko odtworzy)
Strona 1 / 1