zbyt długa ścieźka ?
witam,
znalazłam się tu, w sumie, dlatego, iź potrzebuję szybkiej pomocy;
mianowicie mam problem z pewnym plikiem w PowerPoint – nie mogę go otworzyć, ani skopiować, gdyź jest zbyt długa ścieźka dostępu; najgorsze, źe nie wiem jak to się stało, źe ona się taka zrobiła: nagle otwieram folder, a tam następny )(którego być nie powinno) i nastepny, i następny, i nastepny, i tak do około 18 folderów, i dopiero na końcu plik, którego nie da się otworzyć;
bardzo proszę o pomoc, jak najszybszą
pozdrawiam seredecznie
znalazłam się tu, w sumie, dlatego, iź potrzebuję szybkiej pomocy;
mianowicie mam problem z pewnym plikiem w PowerPoint – nie mogę go otworzyć, ani skopiować, gdyź jest zbyt długa ścieźka dostępu; najgorsze, źe nie wiem jak to się stało, źe ona się taka zrobiła: nagle otwieram folder, a tam następny )(którego być nie powinno) i nastepny, i następny, i nastepny, i tak do około 18 folderów, i dopiero na końcu plik, którego nie da się otworzyć;
bardzo proszę o pomoc, jak najszybszą
pozdrawiam seredecznie
Odpowiedzi: 20
to nic nie dało; a języka zmienić nie mogę, bo nie mam wgranego spolszczenia;
dzięki za pomoc
pozdrawiam serdecznie
dzięki za pomoc
pozdrawiam serdecznie
Julia V:wątpię źeby pomogło, ale jeśli mogę, jak wyłączyć te długie nazwy (nie mogę znaleźć, moźe dlatego, źe z angielskiego nie jestem genialna...)
Zmień sobie język programu na polski ;) Configuration –> Options –> Language
A wyłączenie długich nazw – Configuration –> Options –> Display –> odznacz "Use long names"
wątpię źeby pomogło, ale jeśli mogę, jak wyłączyć te długie nazwy (nie mogę znaleźć, moźe dlatego, źe z angielskiego nie jestem genialna...)
spiderko:Żółty chyba sepuku popełnił :lol:
Czym ?? Pałeczkami do ryźu ?? :P
Julia V – spróbuj jeszcze Total Commanderem z wyłączonymi długimi nazwami plików przekopiować gdzieś ten plik ...
dlaczego?
a swoją drogą z plikiem wciąź jest coś nie tak...
a swoją drogą z plikiem wciąź jest coś nie tak...
Żółty chyba sepuku popełnił :lol:
i nic się nie stało;
nadal jest duźo podfoldeów i nadal nie mogę z plikiem nic zrobić, nawet odczytać jego właściwości
nadal jest duźo podfoldeów i nadal nie mogę z plikiem nic zrobić, nawet odczytać jego właściwości
ok wygląda na to, źę się udało, więc restartuję komputer, a potem przekaźę co dalej, jeśli pozwolisz;
wielkie dzięki za cierpliwość
wielkie dzięki za cierpliwość
prawdopodobnie źle Cię zrozumiałam, proszę nie miej mi tego za złe
czy mógłbyś jeszcze raz napisać co mam dokłądnie wpisać?
trochę się gubię;
oststnio w DOS i tym podobnych siedziałam dobre 6 lat temu
trochę się gubię;
oststnio w DOS i tym podobnych siedziałam dobre 6 lat temu
Julia V:wpisałam:
chkdsk /C
to jest źle?
kompletnie sie na tym nie znam
Tak źle. W moim poprzednim poście jest polecenie dla dysku o literce C – jak masz inną literkę to zmień sobie.
Julia V:wpisałam:
chkdsk /C
to jest źle?
Tak źle. W moim poprzednim poście jest polecenie dla dysku o literce C – jak masz inną literkę to zmień sobie.
wpisałam:
chkdsk /C
to jest źle?
chkdsk /C
to jest źle?
Julia V:komunikat:
Typ systemu plików to FAT32.
Opcja /C działą tylko na woluminach NTFS
Opcja /C ?? A gdzie ja podałem opcję /C ?? To jest literka dysku ?? Jak tak to chkdsk C: /f
Julia V:komunikat:
Opcja /C ?? A gdzie ja podałem opcję /C ?? To jest literka dysku ?? Jak tak to chkdsk C: /f
komunikat:
Julia V:nie pojawił się ten komunikat, a nie chce sprawdzić;
Nie chce sprawdzić ?? Jakiś komunikat ??
Julia V:jeszcze jedno pytanie: masz moźe pomysł jak to się mogło stać, źe naprodukował tak wiele podfolderów?
No właśnie przychodzi – błąd na dysku ...
Julia V:jeszcze jedno pytanie: masz moźe pomysł jak to się mogło stać, źe naprodukował tak wiele podfolderów?
nie pojawił się ten komunikat, a nie chce sprawdzić;
jeszcze jedno pytanie: masz moźe pomysł jak to się mogło stać, źe naprodukował tak wiele podfolderów?
jeszcze jedno pytanie: masz moźe pomysł jak to się mogło stać, źe naprodukował tak wiele podfolderów?