Zbędne pytania w Viscie

Jak wyłączyc zbędne pytania, poniewaz system pyta sie czasem po 2-3 razy najpierw, czy to ja chce otworzyc aplikacje, czy jestem administratorem, czy na pewno chce uruchomic ten program i takie tam. Czy jest to bezpieczne zeby wszystkie programy wlaczac jako administrator czemu nie dzieje sie tak automatycznie?

Odpowiedzi: 2

Dezaktywacja Kontroli konta użytkownika. Usługa Kontrola konta użytkownika (User Account Control) ma na celu lepsze zabezpieczenie systemu, lecz jest czasami denerwująca. Wyłączymy ją przechodząc do Panel sterowania (Control Panel) -> Konta użytkowników i bezpieczeństwo rodzinne (User Accounts and Family Safety) -> Konta uzytkowników (User Accounts). Wchodzimy w Włącz lub wyłącz funkcję Kontrola konta użytkownika (Turn User Account Control On or Off). Odznaczamy Użyj funkcji Kontrola konta użytkownika, aby pomóc w ochronie komputera (Use User Account Control (UAC) to help protect your computer). Osobiście jednakże nie polecam wyłączania tej funkcji ? to ? Nie odpowiada mi. Ale nie ważne. Mam jeszcze takie pytanie: Da się zmienić drugi przycisk, obok zamknij w menu start, ktory daje lock this computer na logout? I nie wiem czemu ikonka kosza nie zmienia się za pierwszym razem na pusty po opróżnieniu dopiero po odświeżeniu...
Small Mike
Dodano
23.01.2008 22:30:21
  • AndrewSpec 23.01.2008 22:35:04

[quote=Small Mike] Nie odpowiada mi. [/quote] Ale to właśnie jest odpowiedź na pytanie.

Zapraszam tu http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=35069 Tam jest odpowiedź :)
AndrewSpec
Dodano
23.01.2008 22:11:43
Small Mike
Dodano:
23.01.2008 21:44:00
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1