Zaznaczanie plikow
Witam,
Dzisiaj zauwazylem, ze nie moge zaznaczyc wiekszej ilosci plikow niz 1, nie moge zaznaczac ani za pomoca shifta, ctrl'a ani za pomoca "zaciagniecia myszka", po prostu nie pozwala mi, mozliwe ze przez przypadek mieszajac w jakichs opcjach to po prostu wylaczylem badz cos w tym rodzaju. W kazdym razie - wie ktos jak to naprawic? bo nawet przenoszenie albumu muzycznego staje sie katorga jak nie mozesz zaznaczyuc przykladowo 10 mptrojek naraz :).
Dzisiaj zauwazylem, ze nie moge zaznaczyc wiekszej ilosci plikow niz 1, nie moge zaznaczac ani za pomoca shifta, ctrl'a ani za pomoca "zaciagniecia myszka", po prostu nie pozwala mi, mozliwe ze przez przypadek mieszajac w jakichs opcjach to po prostu wylaczylem badz cos w tym rodzaju. W kazdym razie - wie ktos jak to naprawic? bo nawet przenoszenie albumu muzycznego staje sie katorga jak nie mozesz zaznaczyuc przykladowo 10 mptrojek naraz :).
Odpowiedzi: 1
Alez mozesz, po najechaniu na ikonke pojawi sie maly kwadracik, ktory nalezy zaznaczyc.
lub
Opcje folderow/ zkladka Widok/ odznacz kwadracik "Uzyj pol wyboru do zaznaczenia elementow"
Strona 1 / 1
tez wlasnie zauwazylem ta opcje ale ona...nie dziala :). Mam taki problem ze nawet przy zaznaczaniu tymi polami gdy chce zaznaczyc 2 katalogi naraz to jeden z nich automatycznie sie odznacza. Co najlepsze zauwazylem, ze mam tak na wszystkich partycjach, procz systemowaj - na tej, na ktorej stoi system dziala i zaznaczanie polami jak i "zaciaganie" myszka... Jakis pomysl?
Witam, <BR>znalazlem odpowiedz na moj problem z zaznaczaniem plikow. Jezeli ktos doswiadczy podobnych problemow wystarczy:<BR><BR>1. uruchomic regedita<BR>2. sciezka : HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\<BR> 3. Wykasowac wszystkie klucze <STRONG>Bags & BagMRU<BR></STRONG><BR><BR>Od tego momentu nie ma zadnego problemu z zaznaczaniem plikow jakkolwiek, gdziekolwiek :).<STRONG><BR></STRONG><BR>