Zawieszenie się systemu + mrugnięcie ekranu.

Witam.
Pewnego dnia będąc przy kompie pokazał mi się BSOD. Zrobiłem reset, a na ekranie na napisach biosu zaczęły pojawiać się "śmieci". Wymontowałem kartę graficzną, i nic nie było gorące, temperatura OK. Zaden układ scalony nie wyglądał mi na uszkodzony. Zdjęłem wentylator, i okazało się źe to on zrobił zwarcie. Poprawiłem tą usterkę i włączyłem ponownie kompa. Znów były śmieci, lecz juz nie tak duźo. Jak windows sie uruchomił, nie było śmieci juź. Normalna praca. Teraz, co kilkanaście sekund zawiesza się system, kursor się przemieszcza na ekranie ale nic poza tym. Tak po 2 sekundach ekran szybko gaśnie i znów wszystko jest ok (gaśnięcie daje efekt szybkiego mrugnięcia). I tak co jakiś czas.
Jak to naprawić?

Odpowiedzi: 3

Czasem to wystarczy aby uszkodzić procesor graficzny. No a sama karta cóź, nie jest to młoda karta... Wydaje mi się źe powinneś zainwestować w coś nowszego:).
StuntManX
Dodano
02.11.2005 20:38:27
Wentylator w wyniku zwarcia zatrzymał się na niecałe 10 sekund, poniewaź cały czas go słyszę, a jak pojawił się BSOD to wszystko "przebadałem".
Dodam, źe to jest karta GeForce 256 32MB
mrTom
Dodano
01.11.2005 22:31:36
Jeśli wentylator na karcie nie pracował przez dłuźszą chwilę to najprawdopodobniej uszkodzeniu (przegrzaniu) uległ sam procesor graficzny. W takim przypadku niewiele juź moźesz zrobić.
StuntManX
Dodano
01.11.2005 22:10:13
mrTom
Dodano:
01.11.2005 20:25:51
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1