Zawieszanie się xp przy update'ach

mam xp sp1 jak wiadomo xp musi miec poprawki do poprawek :lol: tylko źe gdy ja zainstaluje poprawki to komp zaczyna się wieszac nawet przy uruchomieniu. Nie wiem co jest grane moźe ktos z was mi pomoźe co z tymi update'ami jest...Bardzo prosze o pomoc :?

Odpowiedzi: 9

wiecie co..chbyba nie tam szukałem....miałem włączoną zapore w xp i dodatkowo zone alarm..troche się mi gryzł ten program z systemem ale teraz jest wporząku....mimo to bardzo wszystkim dziękuje, którzy odpowiedzieli na mój list :D :) :wink: :lol:
Pax
Dodano
28.12.2003 18:16:42
Jest moźliwe źe zainstalowałes tą samą łatkę pare razy.
Niektóre poprawki moźesz instalować do " bólu ", poniewasz installer nie wykrywa źe takowa jest juź zainstalowana pomimo tego źe jest w systemie.
Większość natomiast podczas próby ponownej instalacji wykrywa czy dane uaktualnienie jest juź zaistalowane i nie pozwala na powtórną instalację.
Jeźeli instalowałeś tą samą poprawkę to nic to nie szkodzi twojemu os`owi.
W M$ Autoupdate po lewej stronie okna moźesz sprawdzić jakie poprawki juź masz zainstalowane, sprawdzić moźesz takźe to softem Aida 32.
McScr@by
Dodano
28.12.2003 11:17:08
zainstalowałem krytyczne...ale teź jakieś dodatkowe które były odpowiedzalne za port usb i zawiechy na grach. czy jest moźliwe źe zainstalowałem ta samą łate na ta z krytycznych??
Pax
Dodano
28.12.2003 10:53:04
Rozsądnym rozwiązaniem jest istalacja łat oznaczonych mianem krytyczne.
Zapewnia nam to większe bezpieczeństwo i stabilnośc pracy.
Wiadomą sprawą jest źe nie instalujemy wszystkiego jak popadnie, tylko wybieramy co ewentualnie nam się przyda.
Swoją drogą, kaźdy ma swoje zdanie na ten temat.
Moje jest inne niź MarcinX`a.
Jeźeli juź zamierzamy instalować duźa ich liczbę, podzielmy czas na kilka dni , łatwiej nam będzie wtedy wyłapać i wyeliminować ( usunąć łatke/naprawić ) ewentualne nieprawidłowości w pracy po update.
A źe " połowa " aktualizacji nie jest potrzebana przeciętnemu user`owi to zupełnie inna sprawa.
M$ stara się naprawiać wszystkie swoje niedoskonałości, a nam pozostawia drogę wyboru, czy chcemy aktualizować, czy uźywamy dany składnik systemu czy nie.
W tym przypadku zgodzę się z wypowiedzią tire, ze swojego doświadczenia wiem iź moźe to być spowodowane " taką " wersią os`u.
McScr@by
Dodano
28.12.2003 10:27:10
Czyli znowu mnie czeka format... :( kurcze a tak się cieszyłem jedny z błędów w mim kompie był stary bios :)
Pax
Dodano
28.12.2003 09:29:30
tire:
Mogę pomóc.System operacyjny jest non legal.
Tak to bywa........ :?
Anonymous
Dodano
27.12.2003 23:39:01
To raczej nie to.
Po prostu jak pisałem juź kilka razy ,instalowanie kaźdej poprawki na WU to morderstwo dla komputera.
Kilka osób moźe się z tym nie zgodzić,bo im wszystko świetnie chodzi,ale wiadomo źe im więcej poprawek tym większy burdel w systemie.
Osobiście mam tylko łatę na blastera i jedną krytyczną na Explorera z którego bardzo rzadko korzystam.
Właściwie to połowa łat na WU jest kompletnie niepotrzebnych.
MarcinX
Dodano
27.12.2003 23:05:15
i tylko dla tego??
Pax
Dodano
27.12.2003 22:27:08
Mogę pomóc.System operacyjny jest non legal.
Tak to bywa........ :?
tire
Dodano
27.12.2003 21:23:36
Pax
Dodano:
26.12.2003 01:52:34
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1