Zawieszanie się obrazu
Czym moźe to być spowodowane, raz na jakiś czas obraz zastyga w miejscu nic sie nie da zrobi, po chwili gasnie zeby sie znowu włączyc i juz jest wszytko w porządku. Czy to cos z monitorem, z odswiezaniem, czy moze z kartą graficzną? Dodam ze wczeniej na starj grfie miełem teź tak, ale myślałme ze to przez zepsute kondensatory , które puchły nie wiem dlaczego zresztą i to dwukrotnie( bo raz je wymieniałem). Na tej karcie nie widze zeby były "spuchnięte" ale pomimo tego obraz czasami sie zawiesza? Ma ktoś jakies pomysły co to moźe być?
Odpowiedzi: 6
Nowe drivery nie są optymalizowane dla starszych kart graficznych i na starszych układach mogą powodować problemy.
t@dzik:moja rada jest taka:usun najnowsze jak twierdzisz stery i zainstaluj sobie nieco starsze mialem ten sam problem co ty i pomogla wymiana na starszego typu sterowniki
spróbuję, ale szkoda tych nowych sterów, jezeli sie okaźe ze to przez nie, to trzeba mieć tylko nadzieję ,ze te co dopiero wyjdą nie będą stwarzać takich problemów.
t@dzik:moja rada jest taka:usun najnowsze jak twierdzisz stery i zainstaluj sobie nieco starsze mialem ten sam problem co ty i pomogla wymiana na starszego typu sterowniki
spróbuję, ale szkoda tych nowych sterów, jezeli sie okaźe ze to przez nie, to trzeba mieć tylko nadzieję ,ze te co dopiero wyjdą nie będą stwarzać takich problemów.
moja rada jest taka:usun najnowsze jak twierdzisz stery i zainstaluj sobie nieco starsze mialem ten sam problem co ty i pomogla wymiana na starszego typu sterowniki
Poprzednia karta to GeForce2 GTS Pro, teraz jest GeForce3 Ti200
Stery mam najnowsze nVidii, ale nie pamietam czy na tych starszych(rowniez ze strony nVidii) tez sie zawieszał.
Trudno mi bedzie spróbowac z inan kartą bo niemam zapasowej a od nikogo niepozycze bo unieruchomil bym komus kompa w ten sposób bo to nie jest kwestia 5 minut, zawieszanie występuje raczej rzadko, około 5–8 razy w ciągu dnia.
P.S. Moze to płyta mi cos krzaczy i ma wpływ na złe oddziaływanie karty, i jak w tej poprzedniej karcie zapuchły kondzie to moze to jej wina ?
Aha a wirusów nie mam, skanerkiem on–line sprawdzam i nic nie wykrywa.
Stery mam najnowsze nVidii, ale nie pamietam czy na tych starszych(rowniez ze strony nVidii) tez sie zawieszał.
Trudno mi bedzie spróbowac z inan kartą bo niemam zapasowej a od nikogo niepozycze bo unieruchomil bym komus kompa w ten sposób bo to nie jest kwestia 5 minut, zawieszanie występuje raczej rzadko, około 5–8 razy w ciągu dnia.
P.S. Moze to płyta mi cos krzaczy i ma wpływ na złe oddziaływanie karty, i jak w tej poprzedniej karcie zapuchły kondzie to moze to jej wina ?
Aha a wirusów nie mam, skanerkiem on–line sprawdzam i nic nie wykrywa.
Jaka to grafika ?
Zobacz z innemi sterownikami.
Sprawdzałeś system na wirusy ?
Zobacz z inną kartą.
Zobacz z innemi sterownikami.
Sprawdzałeś system na wirusy ?
Zobacz z inną kartą.
Strona 1 / 1