zawieszanie sie komputera
odkad wymienilem plyte ramy i karte graficzna ( 3 miesiace temu)mam problem z zawieszaniem sie komputera–zawiesza sie po kilka,kilkanascie razy dzienie! zalezy (chyba)od tego co robie. Nie wazne czy np:przegladam folder program files,ogladam film,gram w gry,serfuje po necie zawsze sie zawiesza ,sa dnie ze np: sie nie wiesza albo 1x lub 2x.
Ostatnio zainstalowalem delta force:black hawk down i za kazdym razem mi sie zawiesza jak probuje w to grac raz przy ladowaniu sie mapy lub jak chwile pogram nie musze czekac na zawiszenie sioe kompa dluzej niz 30 sec. od zaczecia sie ladowania mapki
Mialem 3x formatowanego i instalowanego win98se,teraz jestem na winxp pro,sprawdzalem nortonem z aktualna baza virusow dyski ,defragmetowalem itd.
Musi byc to wina sprzetu odkad mam nowe:
1.plyte glowna – abit kd7 (–raid),mikrouklad via vt8377 apollo kt400
2.karte graficzna – geforce4 ti4200 agp8x 64mb
3.procesor athlon 2000+ xp
4.ramy 256 kingstona (pc 3200) ddr
zaczelo sie pieklo(komp sie zawiesza nic poza restartem nie moge zrobic dyski chyba przestaja chodzic kontrolka nie miga)
temperatury sa w normie tak samo napiecia ,moze to wina starego zasilacza?ale z tamta plyta chodzil dobrze..
aa i jest takie cos ze czasami jak uruchamiam kompa pod (win 98 myszka nie dziala dopiero po reboocie komputera jest dobrze na winxp jest tak samo z tym ze w win 98 wykakiwalo okienko z bledem)
prosze niech mi ktos pomorze!!!
Ostatnio zainstalowalem delta force:black hawk down i za kazdym razem mi sie zawiesza jak probuje w to grac raz przy ladowaniu sie mapy lub jak chwile pogram nie musze czekac na zawiszenie sioe kompa dluzej niz 30 sec. od zaczecia sie ladowania mapki
Mialem 3x formatowanego i instalowanego win98se,teraz jestem na winxp pro,sprawdzalem nortonem z aktualna baza virusow dyski ,defragmetowalem itd.
Musi byc to wina sprzetu odkad mam nowe:
1.plyte glowna – abit kd7 (–raid),mikrouklad via vt8377 apollo kt400
2.karte graficzna – geforce4 ti4200 agp8x 64mb
3.procesor athlon 2000+ xp
4.ramy 256 kingstona (pc 3200) ddr
zaczelo sie pieklo(komp sie zawiesza nic poza restartem nie moge zrobic dyski chyba przestaja chodzic kontrolka nie miga)
temperatury sa w normie tak samo napiecia ,moze to wina starego zasilacza?ale z tamta plyta chodzil dobrze..
aa i jest takie cos ze czasami jak uruchamiam kompa pod (win 98 myszka nie dziala dopiero po reboocie komputera jest dobrze na winxp jest tak samo z tym ze w win 98 wykakiwalo okienko z bledem)
prosze niech mi ktos pomorze!!!
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0