Zawieszanie sie komputera podczas skanowania
Odkad dostalem nowego kompa skanowanie czy to mks czy panda zawieszalo mi system w trakcie skanowania. Od niedawna uzywam Kasperskiego i on mi nie zawieszal ale od dzis zaczl :/ w czym tkwi problem i w jaki sposob mozna to zwalczyc ?
dodam ze wyglada to mniej wiecej tak: skanuje dochodzi do np. 14% i sie wiesza. Restartuje go wlaczam skaner na nowo skanuje przeskakuje odrazu na 15% i leci dalej az do np. 24% potem sie wiesza. Restart i znow skanowanie przeskakuje na 25% i leci dalej. Ostatnie dwa razy (na 3) zawiesil sie na windows/system32
dodam ze wyglada to mniej wiecej tak: skanuje dochodzi do np. 14% i sie wiesza. Restartuje go wlaczam skaner na nowo skanuje przeskakuje odrazu na 15% i leci dalej az do np. 24% potem sie wiesza. Restart i znow skanowanie przeskakuje na 25% i leci dalej. Ostatnie dwa razy (na 3) zawiesil sie na windows/system32
Odpowiedzi: 4
zaczalem skanowanie jeszcze raz i po tym jak skonczyl skanowanie dysku systemowego jest dobrze. Idzie jak po lodzie i sie nie wiesza. Wiec cos co sie dzieje musi miec zwiazek z systemem. Tylko w czym tkwi problem ?
A co do jednego programu na dysku to są zwykłe ostrzeźenia i wiadomo, ze w większości przypadków moźna mieć więcej niz jeden i nic sie nie dzieje. Ja mam kasperskiego i avg, wcześniej jeszcze jakieś pomniejsze skanery i nigdy nie miałam z tym problemów, wiec to raczej nie wina skanera, albo większej ich liczby.
tak, mam tylko jeden program (kasperskiego)
podczas skanowania skaner nie wyrzuca zadnych komunikatow ani bledow
restart wykonuje sam bo po prostu caly system sie wiesza i ani mysz ani klawiatura nie reaguje.
Dodam jeszcze ze ostatnio padla mi partycja...ale takie zachowanie skanera mialo miejsce zanim jeszcze to sie stalo. Troche mnie to dziwi bo kasperski nigdy mi nie zawieszal komputera podczas skanowania dopiero teraz tak sie dzieje.
Wiesza sie takze czasami po wlaczeniu sie wygaszacza.
Instalowalem ostatnio sterowniki. Zainstalowalem wszystko co bylo na plytkach ale wtedy nie dzialal mi internet wiec odinstalowalem niektore zbedne aplikacje no i internet zaczal dzialac poprawnie. Wiec moze miec to jakis zwiazek z tym ?
podczas skanowania skaner nie wyrzuca zadnych komunikatow ani bledow
restart wykonuje sam bo po prostu caly system sie wiesza i ani mysz ani klawiatura nie reaguje.
Dodam jeszcze ze ostatnio padla mi partycja...ale takie zachowanie skanera mialo miejsce zanim jeszcze to sie stalo. Troche mnie to dziwi bo kasperski nigdy mi nie zawieszal komputera podczas skanowania dopiero teraz tak sie dzieje.
Wiesza sie takze czasami po wlaczeniu sie wygaszacza.
Instalowalem ostatnio sterowniki. Zainstalowalem wszystko co bylo na plytkach ale wtedy nie dzialal mi internet wiec odinstalowalem niektore zbedne aplikacje no i internet zaczal dzialac poprawnie. Wiec moze miec to jakis zwiazek z tym ?
Mam nadzieje, źe masz jeden program antywirusowy zainstalowany. Jeźeli nie, zostaw jednego na dysku.
A co w tej sprawie podgląd zdarzeń? Są jakieś błędy dotyczące aplikacji?
Restart robisz sam? Czy samoczynnie sie wykonuje?
A co w tej sprawie podgląd zdarzeń? Są jakieś błędy dotyczące aplikacji?
Restart robisz sam? Czy samoczynnie sie wykonuje?
Strona 1 / 1