Zawieszanie sie gier i temperatura sprzętu

Ostatnio przy graniu w obojetnie jak grę ( grana w full screenie) zawiesza sie komp. Występuje to do 10 minut po wlaczeniu gry. Kiedy resetuje kompa po pokazaniu ifno o karcie graf. bios staje :( . Zauwazylem ze zarowno naped CD–R jak i CD–RW (bo na obydwu jest tak samo) są bardzo gorące tak jak plyty wyjete na świezo z nich.
poradzie mi co mam zrobic, P.S. podczas parcy z Windowsem jest OK. Jeszcze jedno gierki są legalne

Odpowiedzi: 7

Jejka! To bardzo duźo... Temperatura twojego prcosira powinna utrzymywa sie ma MAX 50 stopniach. Nie pamietam max temperury dla Pentiuma, ale mój stary AMD Duron 900 taki jak ty masz palił się przy 59 i nie moza było nic robic – resety czeste np. w GTAVC. Znmień wentylator, bo widać ten co ty masz nie wytrabia. U mnie po zmianie wentylatora było eXtra. Do tego wyczysciłem wentylator od swojego starego GeForce 2 MX 400/200 i grało. Miałem 45 stopni ma MAX obciazeniu przy wentylatorze do Athlona XP 2000+. Polecam taką zmiane bo u ciebie to kres wytzymałości twego procka. Ja uzywałem Green Cooler Turtle. Bardzo wiele wentylatorów znajedziesz na stronie www.csklep.pl. Świetny sklep z chłodzeniem. Polecam go. Jak juź będziesz kupować jakieś chłodzenie to wybieraj przyszłosciowo! Jak nie chcesz wydać kasy na chłodzenie to mozesz zeszlifować radaiator na błysk na szybie na mokro papierami sciernymi 1500, 2000m i wreszcie 2500, i uźyc jakaś lepszą pastę, np ceramiczną. Powodzenia.
Agentlos
Dodano
12.12.2004 14:26:20
Sredno na procku mam 62 C
miniq
Dodano
12.12.2004 13:42:20
posłuchaj kolegi AGENTLOSA ale chyb aformat ne będzie potzrebny wystarczy go zeskanować i ewentualnie wtedy działaćz formatowaniem

Nie napisałem źe jedynym rozwiązaniem jest foramatowanie komputera. To jest juz ostatecznosć, która nawet moze nie pomóc(prawdopodobnie wina sprzętu). Posprawdzaj temperature programem SpeedFan jaka jest na procku. Jaką masz na karcie nie sprawdzisz – chyba źe masz kartę z górnej półki. Pojawienie się artefaktów lub resetów podczas grania w bardziej wymagajacegry, będzie powodem przegrzewania sie karty.
Agentlos
Dodano
12.12.2004 01:21:12
posłuchaj kolegi AGENTLOSA ale chyb aformat ne będzie potzrebny wystarczy go zeskanować i ewentualnie wtedy działaćz formatowaniem
promienie
Dodano
12.12.2004 01:13:59
Ja bym stawiał źe procesor jest przetaktowany (wszystkie podzespoły dostają w tyłek), ale po konfiguracji sprzętowej twojego komputera, widzę źe nie pobawiłbyś sie z nim. Chyba źe z 100 zrobiłeś 133MHz na szynie. Ale to raczej nie to. Moze wentylator na karcie graficznej nie wyrabia (moźe chałasuje lub chodzi głosniej niź przedtem). Proponuje przeczyścić komputer, ułoźyc kable, sprawdzić temeratury, sformatować dysk twardy i upewnić sie źe nie ma źadnych wirusów na komputerze.
Mam nadzieje ze rozwiązesz swój problem. Powodzenia.
Agentlos
Dodano
12.12.2004 01:04:53
900 mhz to jeszvze nie jest taki słaby :/.
Dzieje sie tak od tygodnia
miniq
Dodano
11.12.2004 22:11:06
a przy wszystkich grach :?: moźe proca masz slabego
BlackZone
Dodano
11.12.2004 21:52:13
miniq
Dodano:
11.12.2004 21:10:31
Komentarzy: