Zawieszanie przy otwieraniu folderów z filmami
Witam
Jestem tu nowy. Być moźe mój problem został juź tu poruszony ale jest tyle postów ,źe nie jesztem w stanie ich wszystkich przejrzeć a w "Szukaj" nie wiem co wpisać.
Tak więc problem polega na tym, źe gdy otwieram jakiś folder z filmami (Divx,Xvid) i zaznacze jakiś plik z filmem to prawie natychmiast komp sie zawiesza. Dodam, źe nie chce go odpalić, klikam na niego jeden raz. Poprostu zaznaczam plik. Nie zostaje nic innego jak walnąć kombinacje ALT+CTRL+DEL i widze "Brak odpowiedzi" przy danym folderze. Wciskam "Zakończ zadanie" i pojawia się wysyłanie raportu o błędach. Proszę o podesłanie linku do topiku opisującego ten problem lub o jakąkolwiek pomoc.
Dziękuję
Jestem tu nowy. Być moźe mój problem został juź tu poruszony ale jest tyle postów ,źe nie jesztem w stanie ich wszystkich przejrzeć a w "Szukaj" nie wiem co wpisać.
Tak więc problem polega na tym, źe gdy otwieram jakiś folder z filmami (Divx,Xvid) i zaznacze jakiś plik z filmem to prawie natychmiast komp sie zawiesza. Dodam, źe nie chce go odpalić, klikam na niego jeden raz. Poprostu zaznaczam plik. Nie zostaje nic innego jak walnąć kombinacje ALT+CTRL+DEL i widze "Brak odpowiedzi" przy danym folderze. Wciskam "Zakończ zadanie" i pojawia się wysyłanie raportu o błędach. Proszę o podesłanie linku do topiku opisującego ten problem lub o jakąkolwiek pomoc.
Dziękuję
Odpowiedzi: 11
no i jest tak.. jeszcze nie uzylem konsoli odzyskiwania.. ale.. zeskanowalem mks online.. nie pomoglo.. przeinstalowalem kodeki – nie pomoglo... juz sie mialem zabrac za konsele.. ale dale right click podczas jak byl wlaczony jakies film.. i sie naprawilo.. z tym ze jak ponownie uruchomi wina to dalej jest problem do czasu jak nie odpale jakiegos filmu.. pozniej jest ok.. nie wiem ke pasa co jest grane..:/
mmaryan:pamiec nie moze być written
(ewentualnie z polskimi znakami), wpisane tutaj wypluwa pare watkow dotyczacych w/w błędu
Kilka propozycji rowniez znajdziesz
hehe.. mam indentiko problem!.. chyba po tym jak mi kumple ram na chwile z kompa wyciagneli.. pssss... wlozylem z powrotem i ban: wystąpił błąd aplikacji nr(bleble) pamiec nie moze być written nr kodu 0x0000000.. wyslam raport i drwtsn.exe z identycznym opisem bledu i powodujacy blad to ten dll... eh robie to co mowliscie.. jak nie pomoze to napisze.. pozdr!
Aby zakończyć ładnie temat powiem tylko tyle, źe problem ustał sam po jakimś czasie i nie pytajcie jak to się stało bo nie mam pojęcia. Być moźe w międzyczasie zassałem jakieś nowsze codeki i moźe to pomogło. Tak czy inaczej dziękuję wszystkim , którzy poświęcili czas na pomoc i z pewnością wszystkie podpowiedzi przydadzą się innym userom mającym podobne kłopoty. :D
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Powoli
Przechodzi ladowanie sterownikow ...ble ble
Pozniej naciskasz R i jestes w konsoli
Wybierasz nr instalacji (1,2,3.... zalezy od ilosci systemow)
Wpisujesz haslo administratora o ile istnieje
:arrow: Enter
Pstrykasz polecenie copy ktorego skladnie znajdziesz w pomocy systemowej
Przechodzi ladowanie sterownikow ...ble ble
Pozniej naciskasz R i jestes w konsoli
Wybierasz nr instalacji (1,2,3.... zalezy od ilosci systemow)
Wpisujesz haslo administratora o ile istnieje
:arrow: Enter
Pstrykasz polecenie copy ktorego skladnie znajdziesz w pomocy systemowej
No cóź mam kolejny problem. Wygląda na to, źe nie mam zainstalowanej konsoli odzyskiwania. NIgdy z niej nie korzystałem, więc wziąłem sie i poczytałem. Kiedy chciałem ją zainstalować okazało się, źe gdy włoźyłem płyte instalatora to poprostu nie poszło bo mam zainstalowany SP2 i instalator staje bo wykrywa nowszą wersje systemu w kompie. Co moge zrobić. Czy istnieje inny sposób zamiany tej biblioteki, bo zwyczajnie nadpisać jej sie raczej nie da :–( Jeszcze raz proszę o pomoc.
Przywroc oryginalna biblioteke z plyty poleceniem expand
PS: Wystarczy skopiowac, jest niezabezpieczona
PS: Wystarczy skopiowac, jest niezabezpieczona
Masz racje EL NINO. Kaźda próba zaznaczenia pliku z filmem generuje dwa błędy widoczne w Podglądzie Zdaźeń, takie jak poniźej. Wygląda zatem na to, źe to coś z biblioteką dbghelp.dll jest związane , ale mało sie na tym znam. Wiesz moźe co moźna z tym począć ???
oraz
oraz
Zerknij do podgladu zdarzen (z Uruchom –> eventvwr.msc), odszukaj bledy z drwtsn32.exe i przeczytaj. Moze beda wskazania pliku ktory powoduje te bledy. Jakas biblioteka, plik wykonywalny.
Nie pomogło. Nadal przy próbie zaznaczenia pliku z filmem pojawia się problem i wysyłany jest raport o błędzie aplikacji drwtsn32.exe.
Mimo wszystko bardzo dziękuję za pomoc.
Mimo wszystko bardzo dziękuję za pomoc.
W kluczu rejestru HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{87D62D94–71B3–4b9a–9489–5FE6850DC73E}InProcServer32 usun dane wartosci o nazwie (Domyslna) typ REG_EXPAND_SZ i zrestartuj system
Strona 1 / 1