Zawieszanie po dłuźszym czasie nie włączania komputera!!!!!!

Mam dziwny problem z XP. Przy włączeniu komputera nagle wyłącza się sam monitor, lub zawiesza się przy uruchamianiu. Kiedy uruchomie go w trybie awaryjnym a później normalnie to jest dobrze, i później mogę go juź restartować ile chcę i się nie zawiesza. Wystarczy jednak, źe wyłączę go na jakieś 2 godziny i problem się powtarza.
Ciekawy jestem czy ktoś wymyśli co jest nie tak.
Dziękuję za rady i czekam

Odpowiedzi: 9

spóbuj zainstalowac je jeszcze ,u ciebie musza miec jakis konflikt albo z jakimms programem albo ze sterownikami,spróbuj tez innej wersji sterownika.Dobrze by było jakbys sobie przypomniał w którym momencie zaczeły wystepowac problemy,moze wtedy cos instalowałes??
trafic
Dodano
27.03.2006 19:14:42
Na innym komputerze na XP na tych samych sterownikach jest dobrze, czyli karta dobra. Jeźeli odinstaluje sterowniki to działa jako nieznany kontroler i jest dobrza, a jak tylko wrzuce sterowniki to się wali. Dziwne bo 3 miesiące na tych sterownikach było ok.
miki
Dodano
27.03.2006 14:03:30
Skoro na innej karcie jest dobrze to chyba jest tylko jeden wniosek ta która masz jest uszkodzona ,bądz tez ma jakies wady,jeszcze aby to sprawdzic na pewno,uruchom na tej podejrzanej karcie inny komputer i zobacz co sie dzieje.
trafic
Dodano
26.03.2006 21:06:24
Na innej karcie jest dobrze.Sterowniki zainstalowałem nowsze, kable są w porządku. Nie wiem.
miki
Dodano
26.03.2006 13:50:49
Spróbuj przeinstalowac sterowniki od karty graficznej ,posprawdzaj kable,styki na karcie,pod 98 jest dobrze bo tam dziła na innych sterownikach.I spróbuj uruchomic komputer na innej karcie,wtedy zobaczysz czy to wina karty czy systemu.
trafic
Dodano
24.03.2006 14:53:40
W procesach działających były dwa CLI.EXE
miki
Dodano
24.03.2006 11:37:36
Monitor wyłącza się przed tabelką logowania. Nieraz zawiesza się po zalogowaniu w czasie pracy w systemie ale nie pojawiają się źadne błędy. Nie przetaktowywałem go.
miki
Dodano
24.03.2006 11:34:19
Na tym komputerze są zainstalowane dwa systemy, 98 i xp. Na 98 jest wszysko dobrze, a na xp podczas uruchamiania wyłącza się monitor a komputer dalej działa ale wisi. Mam podejrzenie co do karty graficznej. Jakieś 4 miesiące temu włoźyłem Radeona 9600, ale do tej pory było dobrze.
miki
Dodano
24.03.2006 11:28:17
Z Twojego opisu trudno coś senswpnego wywnioskować,napisz jaki to komputer,podczas startu,ale dokładniej w którym momencie sie zawiesza??pojawiają sie jakieś informacje o błędzie??Przetaktowywałes go??Napisz najpierw to o co pytam.Bo być moze przeszkadza ci jakis proces,albo sterownik,albo cos jeszcze innego...
trafic
Dodano
22.03.2006 21:49:19
miki
Dodano:
22.03.2006 15:39:51
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1