Zawieszanie IE6 SP1

Mam problem z zawieszaniem sie IE.Najczęsciej na tym forum :P ,w innym miejscu bardzo rzadko.W Podglądzie zdarzeń informuje mnie o błedzie w ten sposób:
Aplikacja powodująca bład iexplore.exe,wersia 6.0.2800.1106,modul powodujacy błąd ntdll.dll,wersia 5.1.2600.1217,adres błędu 0x00019ecd.
Czyli coś nie tak z biblioteką systemową :?:
No ale co dalej :?:
Ma ktoś jakieś propozycje :?:
P.S
Dowiedziałem sie ostatnio ciekawej źeczy na temat IE i to mnie zdziwiło :shock:
Problem podobny,ale to nie dotyczy mojej sprawy.
Cytat:
Jak zawiesić Internet Explorer'a..
Poniźszy kod (bez spacji miedzy '' a tekstem kodu) skutecznie potrafi zawiesić Internet Explorer'a (a w najgorszym przypadku wszystkie jego instancje):

Dostajemy wówczas następujący komunikat o błędzie :
"Unhandled exception in iexplore.exe (SHLWAPI.DLL): 0xC0000005: Access Violation"
Powyźszy kod HTML zawiesza równieź aplikacje takie jak Outlook, Frontpage oraz inne uźywające biblioteki 'shlwapi.dll' do renderowania stron sieci Web.
Info: Źródło : BugTraq
http://www.securityfocus.com/archive/1/319360/2003–04–20/2003–04–26/0

Odpowiedzi: 11

Ja tylko raz zrobiłem nakładkę systemu i niestety po 3 dniach się wqrzyłem i zreinstalowałem windowsa bo był zaje**ście niestabilny :wink:
PgX
Dodano
12.12.2003 15:48:30
PgX:
MarcinX:
Nakładka systemu ?

Kurna ostatnio polecasz tylko nakładki systemu co z tobą jest nałoźyli Ci system :?: :lol: Przecierz po takiej operacji system przewaźnie jest bardzo niestabilny :wink:

Eeeeee.
Chyba nie .
Np. nigdy nie poleciłem tego na wirusa :twisted:.
Zaproponowałam ostatnio to moźe 2–3 razy kiedy inne sposoby nie działały.
To szybka (ok.45 min),prosta i skuteczna metoda źeby przywrócić wszystko do porządku.
Niestabilny system :?:
Nie zauwaźyłem.
Ostatnio kumplowi głośno chodził cooler.
Co pomogło ?
Nakładka systemu.
Eeeeeee.
Sory to nie był system tylko załoźyłem nowy wiatrak
:lol: .
To juź tak z przyzwyczajenia :D
MarcinX
Dodano
11.12.2003 21:41:12
PgX:
MarcinX:
Nakładka systemu ?

Kurna ostatnio polecasz tylko nakładki systemu co z tobą jest nałoźyli Ci system :?: :lol: Przecierz po takiej operacji system przewaźnie jest bardzo niestabilny :wink:

Eeeeee.
Chyba nie .
Np. nigdy nie poleciłem tego na wirusa :twisted:.
Zaproponowałam ostatnio to moźe 2–3 razy kiedy inne sposoby nie działały.
To szybka (ok.45 min),prosta i skuteczna metoda źeby przywrócić wszystko do porządku.
Niestabilny system :?:
Nie zauwaźyłem.
Ostatnio kumplowi głośno chodził cooler.
Co pomogło ?
Nakładka systemu.
Eeeeeee.
Sory to nie był system tylko załoźyłem nowy wiatrak
:lol: .
To juź tak z przyzwyczajenia :D
MarcinX
Dodano
11.12.2003 21:41:12
Moje zdanie jest takie :
Reinstall i format to ostateczność.
Mam wszystkie dostepne aktualizacje os`u i pozatym wszystko biega stabilnie.Nie instalowałem jakiś dodatkowych cudów M$,tylko to co jest potrzebne (w update dostepne mam tylko 7 aktualizacji w pozycji Windows Xp).
A problem wydaje mi sie źe jest spowodowany tym źe czasami szybko przechodze z jednej strony na drugą zanim się załaduje (np.szybko Wstecz z 5 stron lub Dalej z 5 stron)
Problem najczęsciej wystepuje tutaj na forum,ale bardzo rzadko.
McScr@by
Dodano
11.12.2003 21:03:18
MarcinX:
Nakładka systemu ?

PgX
Dodano
11.12.2003 20:48:08
mcscr@by:
Nakładka systemu nie jest dobrym rozwiazaniem,bo wywala aktualizacje.

Moźe to właśnie któraś z nich jest winna ?
Ja zastanawiam się trzy razy zanim jakąś instaluje.
Obecnie mam tylko trzy i wszystko śmiga.
MarcinX
Dodano
11.12.2003 20:33:08
Nakładka systemu nie jest dobrym rozwiazaniem,bo wywala aktualizacje.
Pozatym coś pokombinuje jeszcze z tym, bo to jedyny bład który mnie trapi– da sie z nim zyć :) ,a niemam jakoś przekonania do innej przeglądarki,moźe sie myle :roll:.
Jakie jest wasze zdanie koledzy na temat IE,jaka przeglądarka chodzi wam najstabilniej i czy urzywacie IE wogóle :?:
McScr@by
Dodano
11.12.2003 20:19:28
Spróbuj przeinstalowac ie 6.0 sciagnij tom somą wersje z neta albo jak mówisz, źe masz sp1 to odinstaluj IE i ponownie instalnij poprzez "dodaj usuń składnik".
FAtman
Dodano
11.12.2003 19:56:57
Nakładka systemu ?
MarcinX
Dodano
11.12.2003 19:39:35
FAtman:
Gdzie IE nie moźe tam netszkape 7.1 pomoźe.
Ja mam podobna konfiguracje spróbuj sciaganac najnowsze łatki do systemu wtedy te buqi nie bendeom działac.

Spodziewałem się takiej odpowiedzi,(inna przeglądarka –odpada)
Jestem na bierząco z poprawkami,XPSP1 zainstalowany.
Pozatym podmiana biblioteki systemowej zakonczona niepowodzeniem.
Nie mam pomysłów,co z tym począć.
McScr@by
Dodano
11.12.2003 19:34:06
Gdzie IE nie moźe tam netszkape 7.1 pomoźe.
Ja mam podobna konfiguracje spróbuj sciaganac najnowsze łatki do systemu wtedy te buqi nie bendeom działac.
FAtman
Dodano
11.12.2003 18:46:48
McScr@by
Dodano:
11.12.2003 00:23:37
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1