Zawiesza Się

Witam mam problem z moim kompem otoz od dluzszego juz czasu gdy gram w jakas gre to komputer mi sie wiesz normalnie wszystko staje i tylko resset pomaga i tak caly czas wirusa na kompie nie mam bo sformatowalem calego mysalem ze to przez wiatrak albo przez zasilacz sie przegrzewa cos ale nie.Aha i jeszcze jedno np. gdy podlacze taki zwykly wiatraczek nie od kompa i przyloze do kompa to sie nie wiesza i tak samo jest w zime jak jest zimno to komp chodzi lux. (moj sprzet to Duron 1ghz, Radeon 9200,Dysk 80gb, Płyta Głowna Sono ) gdyby ktos moze mial jakis pomysl co z tym zrobic to byl bym bardzo wdzieczny za odpowiedz

Odpowiedzi: 9

Ma ktos jeszcze jakies pomysly dlaczego tak moze byc??
Stempel
Dodano
10.06.2004 13:29:42
No moze i przez karte mi sie komputer zawiesza ale na mojej starej karcie bylo identycznie,a co to gier to troche bez sensu grac na min. ;( aha jeszcze cos gdy kupilem karte to napoczatku jak wlanczalem nawet mi sie wieszal a jak dokupilem ten wiatrak na procesor to juz sie na pulpicie nie zawiesza tylko w grach?
Stempel
Dodano
08.06.2004 23:47:59
Masz nową kartę graficzną, co nie znaczy źe nie moźe się ona przegrzewać i to jest najbardziej prawdobodobne w tym przypadku.
Weź takźe pod uwagę jaki poziom detali, antialiasing`u itp. ustawiasz w grze a takźe w samych właściwościach driver`a.
Spróbuj jeszcze zaktualizować sterowniki do MOBO i karty graf.
Jeśli system pracuje stabilnie a tylko w grach występuje ten problem to winić naleźy karte graf.
Sprawdz jeszcze Podgląd zdarzeń czy nie figurują tam błędy odpowiedzialne za driver karty.
McScr@by
Dodano
08.06.2004 23:34:35
masz zainstalowane MBM (MotherBoard Monitor) ???
sprawdzisz tam wszystkie temperaturki (takze na grafice) i napięcia w komputerze (to moźe być kwestia jednego tylko napięcia)
SHADOW–XIII
Dodano
08.06.2004 23:26:51
Przez karte raczej tez nie bo wczoraj kupilem sobie nowa a na starej tez sie zawieszalo a prad tez kiedys mialem sprawdzany w zwaizku z tym zawieszaniem i tak mysle a moze plyta glowna sie jakos przegrzewa czy cos bo mam ja zintegrowana z karta muzyczna
Stempel
Dodano
08.06.2004 23:09:11
To raczejn ie przegrzanie procesora, a karty graficznej. Przynajmniej na to te obiawy wskazują jako najbardziej prawdopodobną przyczynę, w drugiej kolejności moze nią być niedobór proądu w gnieździe AGP pojawiający się w szczególnie "trudnych" dla karty fragmentach gier.
Rebe
Dodano
08.06.2004 21:28:52
Komputer mam caly wyczoszczony a wiatrak mam tez nowy i tempertaure procesora mam 34 stopnie a jakiegos Aux 21 stopni a na otwaretej obudowie caly czas pracuje praktycznie i nie wiem co zrobic zalamany jestem wiatrak mam z regulacja predkosci i mam na maxa ustawione a i tak to nic nie daje i nie wiem co zrobic
Stempel
Dodano
08.06.2004 21:22:54
Sam sobie juź odpowiedziałeś na pytanie.
Najprawdopodobnie wine za taki stan rzeczy ponosi przegrzewający się hardware.

Sprawdz temp CPU, HDD, MOBO i napięcia PS np.AIDA32/Everest.
Sprawdz czy wentylatory działąją poprawnie.
Moźesz je takźe oczyścić.

Spróbuj takźe popracować trochę przy otwartej obudowie PC, jeśli problem minie musisz pomyśleć nad zapewnieniem lepszego chłodzenia swojego PC.
McScr@by
Dodano
08.06.2004 19:01:31
Chłodzenie. Sprawdź w BIOS jaką masz ustawioną temperaturę. Sprawdź czy procek się nie grzeje, wyczyśc wiatrak i radiator z kurzu, a nawet wymień pastę termoprzewodzącą na procku.
Anonymous
Dodano
08.06.2004 18:57:29
Stempel
Dodano:
08.06.2004 18:51:02
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1