Zawiesza Się
Witam mam problem z moim kompem otoz od dluzszego juz czasu gdy gram w jakas gre to komputer mi sie wiesz normalnie wszystko staje i tylko resset pomaga i tak caly czas wirusa na kompie nie mam bo sformatowalem calego mysalem ze to przez wiatrak albo przez zasilacz sie przegrzewa cos ale nie.Aha i jeszcze jedno np. gdy podlacze taki zwykly wiatraczek nie od kompa i przyloze do kompa to sie nie wiesza i tak samo jest w zime jak jest zimno to komp chodzi lux. (moj sprzet to Duron 1ghz, Radeon 9200,Dysk 80gb, Płyta Głowna Sono ) gdyby ktos moze mial jakis pomysl co z tym zrobic to byl bym bardzo wdzieczny za odpowiedz
Odpowiedzi: 9
Ma ktos jeszcze jakies pomysly dlaczego tak moze byc??
No moze i przez karte mi sie komputer zawiesza ale na mojej starej karcie bylo identycznie,a co to gier to troche bez sensu grac na min. ;( aha jeszcze cos gdy kupilem karte to napoczatku jak wlanczalem nawet mi sie wieszal a jak dokupilem ten wiatrak na procesor to juz sie na pulpicie nie zawiesza tylko w grach?
Masz nową kartę graficzną, co nie znaczy źe nie moźe się ona przegrzewać i to jest najbardziej prawdobodobne w tym przypadku.
Weź takźe pod uwagę jaki poziom detali, antialiasing`u itp. ustawiasz w grze a takźe w samych właściwościach driver`a.
Spróbuj jeszcze zaktualizować sterowniki do MOBO i karty graf.
Jeśli system pracuje stabilnie a tylko w grach występuje ten problem to winić naleźy karte graf.
Sprawdz jeszcze Podgląd zdarzeń czy nie figurują tam błędy odpowiedzialne za driver karty.
Weź takźe pod uwagę jaki poziom detali, antialiasing`u itp. ustawiasz w grze a takźe w samych właściwościach driver`a.
Spróbuj jeszcze zaktualizować sterowniki do MOBO i karty graf.
Jeśli system pracuje stabilnie a tylko w grach występuje ten problem to winić naleźy karte graf.
Sprawdz jeszcze Podgląd zdarzeń czy nie figurują tam błędy odpowiedzialne za driver karty.
masz zainstalowane MBM (MotherBoard Monitor) ???
sprawdzisz tam wszystkie temperaturki (takze na grafice) i napięcia w komputerze (to moźe być kwestia jednego tylko napięcia)
sprawdzisz tam wszystkie temperaturki (takze na grafice) i napięcia w komputerze (to moźe być kwestia jednego tylko napięcia)
Przez karte raczej tez nie bo wczoraj kupilem sobie nowa a na starej tez sie zawieszalo a prad tez kiedys mialem sprawdzany w zwaizku z tym zawieszaniem i tak mysle a moze plyta glowna sie jakos przegrzewa czy cos bo mam ja zintegrowana z karta muzyczna
To raczejn ie przegrzanie procesora, a karty graficznej. Przynajmniej na to te obiawy wskazują jako najbardziej prawdopodobną przyczynę, w drugiej kolejności moze nią być niedobór proądu w gnieździe AGP pojawiający się w szczególnie "trudnych" dla karty fragmentach gier.
Komputer mam caly wyczoszczony a wiatrak mam tez nowy i tempertaure procesora mam 34 stopnie a jakiegos Aux 21 stopni a na otwaretej obudowie caly czas pracuje praktycznie i nie wiem co zrobic zalamany jestem wiatrak mam z regulacja predkosci i mam na maxa ustawione a i tak to nic nie daje i nie wiem co zrobic
Sam sobie juź odpowiedziałeś na pytanie.
Najprawdopodobnie wine za taki stan rzeczy ponosi przegrzewający się hardware.
Sprawdz temp CPU, HDD, MOBO i napięcia PS np.AIDA32/Everest.
Sprawdz czy wentylatory działąją poprawnie.
Moźesz je takźe oczyścić.
Spróbuj takźe popracować trochę przy otwartej obudowie PC, jeśli problem minie musisz pomyśleć nad zapewnieniem lepszego chłodzenia swojego PC.
Najprawdopodobnie wine za taki stan rzeczy ponosi przegrzewający się hardware.
Sprawdz temp CPU, HDD, MOBO i napięcia PS np.AIDA32/Everest.
Sprawdz czy wentylatory działąją poprawnie.
Moźesz je takźe oczyścić.
Spróbuj takźe popracować trochę przy otwartej obudowie PC, jeśli problem minie musisz pomyśleć nad zapewnieniem lepszego chłodzenia swojego PC.
Chłodzenie. Sprawdź w BIOS jaką masz ustawioną temperaturę. Sprawdź czy procek się nie grzeje, wyczyśc wiatrak i radiator z kurzu, a nawet wymień pastę termoprzewodzącą na procku.
Strona 1 / 1