zawiecha XP ??
Gdy uruchomie zbyt wiele programow (np. z 5–7 iexplorerow) system mi sie zawiesza,procesor dziala na maxa i nic nie da rady zrobic. dopiero po jakims czasie sie odwiesza, lub musze restartowac system.
innym razem w ogole explorer manager znika – czysty pulpit, bez menu start.
jaka moze byc tego przyczyna? poza tym system dziala ok, tylko jak wiecej aplkiacji chodzi to sie wiesza.
wczesniej takich problemow nie mialem.staje sie to bardzo denerwujace.
dziekuje za pomoc
bartek
innym razem w ogole explorer manager znika – czysty pulpit, bez menu start.
jaka moze byc tego przyczyna? poza tym system dziala ok, tylko jak wiecej aplkiacji chodzi to sie wiesza.
wczesniej takich problemow nie mialem.staje sie to bardzo denerwujace.
dziekuje za pomoc
bartek
Odpowiedzi: 7
dalej sie sypie jak wiecej programow pootwieram.
przetestowalem pamiec memtestem86 i jakas czesc pamieci ma pelno bledow.
wnioskuje, ze jak za duzo pamieci zabieram, otwierajac programy, to juz nie starcza "dobrej" pamieci, i wchodzi na ta uszkodzona, i wtedy sie zawiesza. to tak obrazowo w skrocie przedstawilem – czy mam racje – czy to jest mozliwe?
przetestowalem pamiec memtestem86 i jakas czesc pamieci ma pelno bledow.
wnioskuje, ze jak za duzo pamieci zabieram, otwierajac programy, to juz nie starcza "dobrej" pamieci, i wchodzi na ta uszkodzona, i wtedy sie zawiesza. to tak obrazowo w skrocie przedstawilem – czy mam racje – czy to jest mozliwe?
wlasnie przeczyscilem rejestr–bylo duzo smieci.sprawdzilem tez czy sa wszystkie pliki systemowe.zobaczymy czy dalej bedzie sie wieszal. jezeli tak to przeinstaluje explorera.
:shock:
Nie :?:
Naprawde :?:
No to jak ja to kurde zrobiłem :wink: :D
Da się da.
Nie :?:
Naprawde :?:
No to jak ja to kurde zrobiłem :wink: :D
Da się da.
tire:Daj nakładkowanie z nowym IE pobranym ze strony M$
Tak sie sklada, ze IE nie da sie reinstalowac...
Jesli nie masz SP1 do IE to sprobuj go zainstalowac.
Daj nakładkowanie z nowym IE pobranym ze strony M$
Moźe przeczyść Rejestr sys np.System Mechanic 4 Personal /trial/
www.iolo.com
Moźe przeczyść Rejestr sys np.System Mechanic 4 Personal /trial/
www.iolo.com
juz sprawdzalem czy jakis niepozadany program sie laduje na starcie, wszystko jest ok.
mysle ze to cos z explorerem, jak uruchomie wiecej okien to sie zaraz wszystkie zamykaja , nawet razem z pulpitem.
hmm... ciekawe dlaczego tak sie dzieje
mysle ze to cos z explorerem, jak uruchomie wiecej okien to sie zaraz wszystkie zamykaja , nawet razem z pulpitem.
hmm... ciekawe dlaczego tak sie dzieje
Sprawdź jakie programy ładują się przy starcie systemu. Pewnie masz kilka proramów szpiegowskich i one ci zajmują pamięc, procek, łącze itd itp
Strona 1 / 1