Zasobożerność wuauclt.exe i svchost.exe w systemie XP
Odpowiedzi: 2
-
[quote=Nadadministrator]a)Mniemam, że masz włączone Automatyczne Aktualizacje ? ---> WYŁĄCZ JE. [/quote]A poradź no, NADADMINIE, co ma chłopak zrobić, jeśli ma legalny system i chce mieć automatyczne aktualizacje i pozbyć się problemu bez wyłączania tej usługi. Bo na ten przykład, mam podobnie, ale tylko okresowo i co z na to poradzisz? Najprościej jest uciąć gałąź... ](*,)
-
[quote=XanTyp]A poradź no, NADADMINIE, co ma chłopak zrobić, jeśli ma legalny system i chce mieć automatyczne aktualizacje i pozbyć się problemu bez wyłączania tej usługi. Bo na ten przykład, mam podobnie, ale tylko okresowo i co z na to poradzisz? Najprościej jest uciąć gałąź... ](*,) [/quote] 1.Wyłączyć usługę wuaudt 2.Wyczyścić foldery : temp, temporary internet files, rejestr. [ewentualnie skorzystać z opcji Przywracania Systemu jeżeli jest] 3.ZWRÓĆ UWAGĘ NA REJESTROWANIE DLL-ÓW w poprzednim Moim poście. 4.Restart kompa 5.Włączenie usługi wuaudt Na podstawie logów z ComboFixa itp. itd. znaleźć przyczynę. Chyba wiesz ocb... Ja mam auto na benzynę a chciałbym lać ropę :lol: hmm Mam okresowe bóle brzucha - możesz na podstawie tego zdania określić przyczynę i usunąć ją ? Pewnie pozbyć się bez wizyty u lekarza, heh...
[quote=XanTyp]Zauważ co napisałem: okresowo i bez wyłączania usługi.[/quote] Mój windows okresowo zawiesza się [rotfl] a chciałbym żeby tego nie robił ](*,) Masz na to radę ? Twój post nic nie wnosi - chyba, że masz na celu nabicie postów, co Mnie zbytnio nie obchodzi lub jesteś Amichael_6o na drugim nicku :lol: [quote=XanTyp]A poradź no, NADADMINIE, co ma chłopak zrobić, jeśli ma legalny system i chce mieć automatyczne aktualizacje i pozbyć się problemu bez wyłączania tej usługi.[/quote] ZAUWAŻ, że Amichael_6o nawet nie wspomniał, że chce mieć włączoną usługę automatycznego update'u... chyba, że wiesz czego chcą użytkownicy :-) [quote=Nadadministrator]a)Mniemam, że masz włączone Automatyczne Aktualizacje ? ---> WYŁĄCZ JE. Gdy będziesz ręcznie pobierać aktualizacje, to napisz czy komputer "wisi" podczas tej czynności.[/quote] ZAUWAŻ i pomyśl jaki jest cel zdania napisanego powyżej :-) zacznij od "Gdy będziesz..." [quote=XanTyp] Bo na ten przykład, mam podobnie, ale tylko okresowo i co z na to poradzisz? [/quote] Jeżeli masz problem to załóż wątek lub po sprecyzowaniu - dołącz do istniejącego. O: (wersja hardcorowa :_)) Przywrócić plik wuaudt z dysku instalacyjnego :-) jako admin chyba wiesz jak, wiesz prawda ?...