Zasilacz Yesico 420 i dziwne buczenie

Jak "pewna" ilość uzytkownikow kompa jestem maniakiem ciszy i sporo zainwestowalem w wyciszenie komputera. Ostatnio zakupilem zasilacz Yesico 420W za spore pieniadze i niestety sie rozczarowalem :cry: poniewaz zasilacz jest najgłośnieszym elementem w moim kompie mimo iź nie ma wentylatorow to buczy jak diabli(jak jakas lodowa). Normalnie jakby tranzystory buczały. Jest oczywiście cichszy niź jakiś zasilacz z wentylatorami ale na pewno to nie jest 0dB jak pisze na obudowie. Powiem wiecej jak zatrzymywałem wentylator na zasilaczu (Modecom 300GT to nie było takiego hałasu). Ma moźe ktoś podobny problem. Bo kurcze zastanawiam sie czy go nie zwrocic za takie pieniadze to wymagam wiekszej ciszy ktora moj kolega uzyskał kupujac zasilacz Silemaxx.
Jeśli ktoś ma jakieś pomysły na wyciszenie kompa to takźe chetnie poczytam.
Ja praktycznie mam juź tylko wentyl na procku i to tez juź nie jest najgłosniejsze bo twardziel pracuje głośniej (do czasu Yesico)

Odpowiedzi: 4

No wiec po dluuugich debatach na temat zasilacza Yesico i po wymianie info z kilkoma uzytkownikami ktorzy takze mieli do czynienia z powyzszym zasilaczem, moge juz bez ogrodek napisac ze zasilacz Yesico ktory okresla sie jako 0dB nie jest do konca zupelnie cichym zasilaczem. Osobiscie tego doswiadczylem i inni uzytkownicy takze zrezygnowali z niego na rzecz innych zasilaczy bezwentylatorowych (takich firm jak: Silverstone czy tez Silentmaxx) ktore spelnily ich oczekiwania. Sam rowniez przymierzam sie do zakupu zasilacza jednej z wczesniej wspomnianych firm. Zobaczymy czy i moje wygorowane wymagania zostana zaspokojone. Wszystkich zainteresowanych zakupem zasilacza bezwentylatorowego i ceniacych sobie cisze zachecam do zastanowienia sie nad kupnem produktow firmy Yesico.
xpekol
Dodano
18.04.2005 18:29:10
Transformator :wink:
MarcinX
Dodano
22.01.2005 00:12:02
Rozumiem tez teraz bede niezle glodowal (choc i tak mialem go w promocyjnej cenie :P ) ale zasilacz jest miodzio. Trzyma napiecia jak diabli. No ale to buczenie to do furii doprowadza !!!!! Tez chce go reklamowac ale wolałem sie upewnić źe jest to jakiś feler. Wiec jesli to moźliwe to bede wdzieczny za wszelkie opinie uźytkownikow bądz ludzi ktorzy mieli okazje go obejrzeć na źywca. W Polsce to jest tylko jeden dystrybutor i niestety ciezko sie z monopolistami gada (np.TPSA). ,

A tak przy okazji to co to jest to "trafo".
xpekol
Dodano
22.01.2005 00:04:08
Nie miałem z nim styczności ,ale wg. wielu opini i testów jest praktycznie bezgłośny.
Więc jest moźliwe źe twój egzemplaź jest felerny,buczeć moźe np. trafo.
Jest to powód do reklamacji.
Poza tym nie dałbym tyle za zasiłkę.
MarcinX
Dodano
21.01.2005 23:04:21
xpekol
Dodano:
21.01.2005 22:54:14
Komentarzy:
4
Strona 2 / 2