zasilacz feel–350ATX

Kupiłem nowy zasilacz feel–350ATX. Wcześniej miałem zwykłego Codegena 300tkę. Mam atlona 2000xp, plyte Soltek SL–75drv, 500 ramu. Problem polega na tym, źe feel na innym komputerze działa a na moim nie tzn: jeźeli juź wgra xp to po kilkunastu sekundach myszka staje (nic w tym czasie nie włączam). Probowalem wgrywac na swierzo system z ghosta – nie pomoglo, probowalem instalowac system na swierzo – to samo. Plyta instalacyjna nawet nie startuje. Zasilacz byl sprawdzany na gwarancji. Co to moze byc? Zauwazylem ze nie ma oryginalnie bialego kabelka we wtyczce do plyty glownej ale to chyba nie ma znaczenia? Czy moze to byc jakas zworka na plycie czy ustawienie w biosie? Ki czort :?:

Odpowiedzi: 5

Conajmniej dziwne źe na Codegenie chodzi a na Feelu nie.

Sprawdź dokładnie wszystko.

Weź inny zasilacz ATX i jeszcze podepnij do Twojego kompa i zobacz.
JNJN
Dodano
28.09.2005 22:02:54
to cos chyba z plyta bo u kumpla chodzi stabilnie ten zasilacz
filipo108
Dodano
28.09.2005 21:56:58
Na Codegenie nie ma problemow,kable popodpinalem dobrze. Sprawdzalem napiecia na jednym i na drugim zasilaczu w biosie. Wszystkie sa podobne, ale –5v na codegenie jest (–) 5.56, a na feel (–) 61.69 !! Moze mam cos popieprzonego z ta plytą, bo podlaczalem go do innego kompa i system sie odpalil bez problemu.
filipo108
Dodano
28.09.2005 19:58:30
A na tym Codgenie nie bylo problemow ? Nie ma zadnych ustawien w biosie, ani zworki ustawiajacej napiecia na plycie. Podepnij tego Feela u siebie i jezeli twoja plyta to umozliwia to sprawdz w biosie jakie masz napiecia 12V,5V,3.3V i rdzenia procka. Mozesz tez sprawdzic napiecia w tym kompie w ktorym jest wpiety, np programem Everest. Oczywiscie wszystko u siebie dobrze popodpinales ?
mettal
Dodano
28.09.2005 17:35:34
A na tym Codgenie nie bylo problemow ? Nie ma zadnych ustawien w biosie, ani zworki ustawiajacej napiecia na plycie. Podepnij tego Feela u siebie i jezeli twoja plyta to umozliwia to sprawdz w biosie jakie masz napiecia 12V,5V,3.3V i rdzenia procka. Mozesz tez sprawdzic napiecia w tym kompie w ktorym jest wpiety, np programem Everest. Oczywiscie wszystko u siebie dobrze popodpinales ?
mettal
Dodano
28.09.2005 17:35:34
filipo108
Dodano:
28.09.2005 17:20:37
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1