zasilacz a nowa karta graficzna
Posiadam zasilacz Megabajt MGB–300ATX, Plyte glowna Solteka SL–KT600–C1L oraz procesor AMD Athlon XP 1600+. Niedawno kupilem nowa karte graficzna FIC Radeon 9500 pro, ale nie zauwazylem ze karta wymaga dodatkowego zasilania. Moje pytanie jest nastepujace czy zasilacz uciagnie ta karte? Wiem ze jest to zasilacz z kategorii "plonacy komputer" ale mam go juz od 4lat a pozatym Nie mam teraz pieniedzy na zakup nowego lepszego. Sprawdzilem w biosie napiecia:
2.5V ––– 2.544V
3.3V ––– 2.848V
5.0V ––– 4.865V
12.0V –– 12.352V
Nastepny zakup jaki planuje to wlasnie zasilacz, tylko czy moge wsadzic nowa karte graficzna pod ten moj Megabajt czy odrazu wybuch gwarantowany?
2.5V ––– 2.544V
3.3V ––– 2.848V
5.0V ––– 4.865V
12.0V –– 12.352V
Nastepny zakup jaki planuje to wlasnie zasilacz, tylko czy moge wsadzic nowa karte graficzna pod ten moj Megabajt czy odrazu wybuch gwarantowany?
Odpowiedzi: 3
Zamienił stryjek siekierke na kijek – czy jakoś tak. Kiepski wybór zasilacza, moźe klasa wyźej, ale za tą kase mogłeś mieć naprawdę dobry zasilacz, trzeba było celować w Fortrona lub Modecoma (bez dopisku Feel) Takie przejściówki moźna pewnie nabyć na allegro.
Tak jak myslalem podlaczylem karte pod stary zasialacz to sie uruchomial komputer na 2sek potem wylaczal znowu uruchamial na 2sek... i tak w kolko. Pozyczylem kase i pojechalel kupic jakis zasialacz. Kupilem MODECOM FEEL 350W, i jak narazie wszystko dobrze dziala.
Takie mam male pytanie. Moja karta wykorzystuje wtyczke zasilajaca od stacji dyskietek, a moj zasilacz ma tylko jedna taka wtyczke. Czy jest mozliwosc kupienia jakiejs przejsciowki? Bo teraz nie mam stacji dyskietek :(
Takie mam male pytanie. Moja karta wykorzystuje wtyczke zasilajaca od stacji dyskietek, a moj zasilacz ma tylko jedna taka wtyczke. Czy jest mozliwosc kupienia jakiejs przejsciowki? Bo teraz nie mam stacji dyskietek :(
Tak ci powiem źe jeśli on ma 4 lata to pewnie jest juź trochę wyźyty, więc cieźko powiedzieć co będzie się działo. Linia 3,3V zdecydowanie przekracza normę.
Pomyślałbym jednak o nowym zasilaczu.
Pomyślałbym jednak o nowym zasilaczu.
Strona 1 / 1