zarywa przy przegrywaniu
Mam problemi:
Jak przegrywam cos z HDD na HDD (obojetne czy ten sam czy inny) to rwie mi nawet winampa ! :–( Zurzycie procka siega 90%. Z CDromem jest jeszcze gorzej, nawet jak wlorze plytke to system doslownie staje w miejscu. Wspomne ze mam zainstalowana VIA 4 in 1 i mam 512MB RAMu.
Pozdrowienia
Jak przegrywam cos z HDD na HDD (obojetne czy ten sam czy inny) to rwie mi nawet winampa ! :–( Zurzycie procka siega 90%. Z CDromem jest jeszcze gorzej, nawet jak wlorze plytke to system doslownie staje w miejscu. Wspomne ze mam zainstalowana VIA 4 in 1 i mam 512MB RAMu.
Pozdrowienia
Odpowiedzi: 16
Nooo to bardzo dziwna rzecz to zainstalowanie SP1 :wink: trzeba to wpisać jako notatkę w kominie :D .
Ale Mrsit masz racje: troche wszyscy się za bardzo na siebie...... wqrzyli :) ale trzeba ten topic rozwiązać przcierz :D
Ale Mrsit masz racje: troche wszyscy się za bardzo na siebie...... wqrzyli :) ale trzeba ten topic rozwiązać przcierz :D
U mnie pomogło zainstalowanie Service Packa1 :lol:
Panowie....
nie neguje konstruktywnej dyskusji ale po pierwsze temat tego watku jest inny po drugie nie klniemy po trzecie nie obrazamy sie wzajemnie...
inaczej mowiac bede takie posty kasowal...
nie neguje konstruktywnej dyskusji ale po pierwsze temat tego watku jest inny po drugie nie klniemy po trzecie nie obrazamy sie wzajemnie...
inaczej mowiac bede takie posty kasowal...
beton, na razie ty wychodzisz na lamera, najpierw piszesz źe ci muliło, ale dlatego źe "mam z dupy plyte gl....." a potem piszesz "dark a co tu ma proc i plyta do tego??? " Gdzie tu jakaś konsekwencja?
Tak nawiasem troche za mocno stoczyliśmy się z kursu. Kierunek topic :D
No ale dobra juź dość tego przezywania się, nie zniźajmy się do jego poziomu.
przecierz on ciągnie góffno przez rure...
Lama to zbyt ładne określenie lepiej muflon.
albert : jestes LAMA .....
B3T0N:niestety tesh mi sie zdarzylo ze 2 razy ze DMA nagle zniklo mi i juz wiecej sie nie pojawilo (chodzi tu o nagryware) i mi wszystko mulilo podczas nagrywania CD (ale chyba chodzi po prostu o to ze mam z dupy plyte gl.....)
cytat nr 2: "dark a co tu ma proc i plyta do tego???
"
ale debil, sam sobie przeczy...
No bo jak by miał procka 200 mhz to bym sie przynajmniej nie dziwił :D:D.
Ale pomyłka z mojej strony :D
Ale pomyłka z mojej strony :D
niestety tesh mi sie zdarzylo ze 2 razy ze DMA nagle zniklo mi i juz wiecej sie nie pojawilo (chodzi tu o nagryware) i mi wszystko mulilo podczas nagrywania CD (ale chyba chodzi po prostu o to ze mam z dupy plyte gl.....)
No fakt jest tylko PIO, ale to dziwne bo wczesniej bylo DMA 5. Jak teraz wlaczyc Ultra DMA 5?
Jeszcze jeden fakt: wczesniej jak bylo DMA wlaczone to i tak przegrywalo sie z HDD na HDD dosyc wolno, ale nie rwalo przynajmniej.
Jeszcze jeden fakt: wczesniej jak bylo DMA wlaczone to i tak przegrywalo sie z HDD na HDD dosyc wolno, ale nie rwalo przynajmniej.
dark a co tu ma proc i plyta do tego???
sprawdz czy masz aktywne DMA w start –>panel sterowania –>system – > sprzet–>menedzer urzadzen –> kontrolery IDE ATAPI –> sprawdz czy jest DMA na podstawowym kanale IDE i na pomocniczym ....
sprawdz czy masz aktywne DMA w start –>panel sterowania –>system – > sprzet–>menedzer urzadzen –> kontrolery IDE ATAPI –> sprawdz czy jest DMA na podstawowym kanale IDE i na pomocniczym ....
MSI KT133A z Duronem 900.
Dziwne teraz nawet jak nic sie nie zgrywa przycina mi winampa :–( (tzn. przycina mp3ki).
Dziwne teraz nawet jak nic sie nie zgrywa przycina mi winampa :–( (tzn. przycina mp3ki).
A jaki masz procek i płytke gł. ??
Strona 1 / 1