zapora xp nie reaguje na Tlen
Po raz pierwszy uźyłem w końcu windowsowskiego firewalla. Zastanawia mnie jednak, źe ta zapora nie ostrzega mnie, kiedy korzystam z komunikatora Tlen. :?: Nie wygląda na to, źe ten program jest formalnie przez nią uprawniony do łączenia się. O co tu chodzi? :? Niepokoi mnie to, więc bardzo liczę na czyjąś podpowiedź...
Odpowiedzi: 2
Dzięki
Zauwaz ze systemowy nie wysyla zadnych komunikatow o swojej pracy
Jest to filtr pakietów badający czy połączenie zostało zainicjowane z komputera (przepuszczane) lub zainicjowane z sieci (wtedy jest standardowo blokowane)
Jesli chodzi ci o kazdorazowe komunikaty o probach komunikacji komputer>>internet internet>>komputer musisz zainstalowac jakis dodatkowy firewall o ktorych pare postow w archiwum
Jesli właczone masz rejestrowanie porzuconych pakietów lub/i udanych połączeń i interesuja cie takie informacje mozesz przejrzec ten log przy pomocy np. XP Firewall Logger
Program wyświetla zawartosc dziennika czyli :
:arrow: data połączenia
:arrow: jaki adres IP
:arrow: na jaki port próbował lub sie dostał
Jest to filtr pakietów badający czy połączenie zostało zainicjowane z komputera (przepuszczane) lub zainicjowane z sieci (wtedy jest standardowo blokowane)
Jesli chodzi ci o kazdorazowe komunikaty o probach komunikacji komputer>>internet internet>>komputer musisz zainstalowac jakis dodatkowy firewall o ktorych pare postow w archiwum
Jesli właczone masz rejestrowanie porzuconych pakietów lub/i udanych połączeń i interesuja cie takie informacje mozesz przejrzec ten log przy pomocy np. XP Firewall Logger
Program wyświetla zawartosc dziennika czyli :
:arrow: data połączenia
:arrow: jaki adres IP
:arrow: na jaki port próbował lub sie dostał
Strona 1 / 1