Zapora windows się wyłączyła i nie idzie jej włączyc ?HELP !
Witam !!!
Moja siostra namieszała coś na komputeźe nie wiem co zrobiła ściągła coś z wirusem czy coś ??? :D przeskanowałem antiwirusem komputer dwa razy za pierwszym razem znalazł 8 wirusów a potem juź był czysty ale pisze mi, źe zapora systemu Windows xp jest wyłączona i nie idzie jej włączyc wchodze do panelu sterowania i tam jes coś takiego jak Zapora systemu Windows klikam w to mi pisze źe zapora nie moźe byc włączona z powodu niezindetyfikowanego problemu system windows nie moźe wyświetlic ustawien zapory systemu windows i tyle nie idzie włączyc teź prubowałem teź wchodziłem do panelu sterowania i do centrum zabezpieczeń i potem tam obok zapory wchodze do Zalecane i włanczam włącz teraz (tą zapore) i nie idzie pisze przepraszamy system windows nie moźe włączyc zapory . Aby samemu sprubowac włączyc zapore przejc do apletu Zapora systemu windows w panelu sterowania itp : PROSZE POMOCY !!!
Moja siostra namieszała coś na komputeźe nie wiem co zrobiła ściągła coś z wirusem czy coś ??? :D przeskanowałem antiwirusem komputer dwa razy za pierwszym razem znalazł 8 wirusów a potem juź był czysty ale pisze mi, źe zapora systemu Windows xp jest wyłączona i nie idzie jej włączyc wchodze do panelu sterowania i tam jes coś takiego jak Zapora systemu Windows klikam w to mi pisze źe zapora nie moźe byc włączona z powodu niezindetyfikowanego problemu system windows nie moźe wyświetlic ustawien zapory systemu windows i tyle nie idzie włączyc teź prubowałem teź wchodziłem do panelu sterowania i do centrum zabezpieczeń i potem tam obok zapory wchodze do Zalecane i włanczam włącz teraz (tą zapore) i nie idzie pisze przepraszamy system windows nie moźe włączyc zapory . Aby samemu sprubowac włączyc zapore przejc do apletu Zapora systemu windows w panelu sterowania itp : PROSZE POMOCY !!!
Odpowiedzi: 4
Ściągasz plik http://windowsxp.mvps.org/reg/sharedaccess.reg (prawy klawisz na pliku –> zapisz jako ...). PO ściągnięciu dwuklikiem scalasz go z rejestrem i restart komputera. Po restarcie otwierasz wiersz polecenia (Start –> Uruchom –> cmd) i wpisujesz tam polecenie
Sprawdzasz czy działa wszystko OK.
Jeźeli nie to w Start –> Uruchom wpisujesz polecenie
Jeźeli nie to reinstalacja Service Pack 2.
.NETSH FIREWALL RESET
Sprawdzasz czy działa wszystko OK.
Jeźeli nie to w Start –> Uruchom wpisujesz polecenie
i dajesz OK. Restart komputera i ponownie w wierszu polecenia wpisujeszrundll32 setupapi,InstallHinfSection Ndi–Steelhead 132 %windir%\inf\netrass.inf
. Sprawdzasz czy działa wszystko OK.NETSH FIREWALL RESET
Jeźeli nie to reinstalacja Service Pack 2.
ALE JA TAM NIC NIE ROZUMIE tam jest po angielsku i tam cos pisze ze czeba cos sciągnąc a nie idzie ?:D
asasasaq:NIE MA !!
Dotarłeś juź do jednego postu z linkiem prowadzącym do rozwiązania, więc nie oszukuj.
NIE MA !!
Strona 1 / 1