Zapora w XP
jak włączyć zaporę w XP jeźeli to okno od włączania jest nieaktywne?
Odpowiedzi: 9
jak miałem sieć to miałem podłączone dwa kompy kablem sieciowym pod kartę sieciową a modem(poł. internetowe) był połaczony kablem usb. wiem teź źe zmieniałem we właściwościach połączenia tzn dodawałem klienta, uługę i protokół źeby sieć działała czy udostepnianie działało bo któraś rzecz od tego chyba była. Jak odłączyłem sieć to podłączyłem modem przez kabel sieciowy podobno lepiej jest niź przez usb. I wsio...
Co do wpisów w rejestrze to ich nie ma, wogóle nie ma ...\WindowsFirewall\...
Co do wpisów w rejestrze to ich nie ma, wogóle nie ma ...\WindowsFirewall\...
Tą sieć to jak miałeś zrobioną ??
Profilaktycznie sprawdź czy masz w kluczach HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsFirewall\StandardProfile i HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsFirewall\DomainProfile wpis EnableFirewall – jak masz to go usuń.
Profilaktycznie sprawdź czy masz w kluczach HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsFirewall\StandardProfile i HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsFirewall\DomainProfile wpis EnableFirewall – jak masz to go usuń.
jestem Administratorem, ale własnie bo miałem sieć zrobioną a teraz z sieci przełaczyłem się na net i to chyba jest cały zonk
Czy Ty pracujesz na koncie z uprawnieniami Administratora ? Bo jesli nie, nie masz mozliwosci zalaczenia/wylaczenia zapory.
Podobnie nie mozna wylaczac/wlaczac zapory, jesli jest to mostek sieciowy (bridge).
Podobnie nie mozna wylaczac/wlaczac zapory, jesli jest to mostek sieciowy (bridge).
goły :oops: bo jak instaluję te packi to mi muli strasznie chociaź jak macie sp1 to moźecie zapodać :D bo sp2 to nie instaluję chodź mam, raz to juź zrobiłem ehh szkoda gadać
System "goły" ? Z jakims service packiem ?
hmm...wszystkie uruchamiają się automatycznie, a tej zapory jak nie mogłem tak nie mogę zaznaczyć :/
Sprawdź jeszcze tryb uruchamiania takich usług jak:
– Zdalne uruchamianie procedur
– Instrumentacja zarządzania Windows
– Dziennik zdarzeń
– Połączenia sieciowe
Szczególnie tej ostatniej, ewidentnie w usługach masz namieszane.
– Zdalne uruchamianie procedur
– Instrumentacja zarządzania Windows
– Dziennik zdarzeń
– Połączenia sieciowe
Szczególnie tej ostatniej, ewidentnie w usługach masz namieszane.
spoko usułga jest włączona, sprawdziłem w services.msc źe uruchamia się automatycznie :) a tu zonk, wogóle to okno jest blade co w nim się zaznacza, jest nieaktywne
Strona 1 / 1