Zaplanowane zadania systemu Windows
Jeźeli chcę utworzyć takie zadanie zaplanowane : skanowanie dysku , to co muszę wpisać w oknie kreatora na początku kiedy pyta –Program /wybierz ?
Pozdrawiam maresz.
Pozdrawiam maresz.
Odpowiedzi: 5
Powiem tak, sposobów jest conajmniej kilka i duźo by o nich wszystkich opowiadać.
Moźna:
– postawić filtr w postaci proxy na localhoscie (Privoxy, Proxomitron) i odpowiednio skonfigurowac koźdą prawie przeglądarkę.
– zrobić sobie w Operce przycisk NoFlash i odpowiedni *.css, szczegóły: tutaj
– zrobić przycisk wyłączający wtyczke odpowiedzialną za wyświetlanie Flashy, szczególy
– W Firefoxie zainstalować Adblock/Adblock Plus
To tylko kilka metod, jest ich więcej.
Moźna:
– postawić filtr w postaci proxy na localhoscie (Privoxy, Proxomitron) i odpowiednio skonfigurowac koźdą prawie przeglądarkę.
– zrobić sobie w Operce przycisk NoFlash i odpowiedni *.css, szczegóły: tutaj
– zrobić przycisk wyłączający wtyczke odpowiedzialną za wyświetlanie Flashy, szczególy
– W Firefoxie zainstalować Adblock/Adblock Plus
To tylko kilka metod, jest ich więcej.
Zrobiłem , dziękuję !
Podpowiedz mi , jeśli moźesz , jak zablokować pojawiającą się reklamę flesz na stronie Centrum XP.
Wyskakuje ten badziew ilekroć zaloguję się w Forum. Zajmuje czasem ¾ ekranu w dodatku jest na czarnym tle.
Pozdrawiam maresz.
Podpowiedz mi , jeśli moźesz , jak zablokować pojawiającą się reklamę flesz na stronie Centrum XP.
Wyskakuje ten badziew ilekroć zaloguję się w Forum. Zajmuje czasem ¾ ekranu w dodatku jest na czarnym tle.
Pozdrawiam maresz.
Napisz sobie pik wsadowy z odpowiednimi komendami np. chkdsk i defrag (oczywiście z argumentami/przełącznikami)
Chyba źe w harmonogramie zamiast konkretnego pliku wskazesz dane polecenie.
Chyba źe w harmonogramie zamiast konkretnego pliku wskazesz dane polecenie.
Chodzi mi o to 2 tzn. okresowe spr.dysku systemowego w celu wykrywania ewentualnych błędów tudziesz uszkodzeń .Jako 2 zadanie chciałbym zlecić systemowi defragmentację. Wszystko w interwałach tygodniowych .Kreator pyta mnie o program , a ja nie wiem jak to skojarzyć z takim zadaniem. Nie wiem czy potrzebny jest takźe plik c:\y.txt (notatnik) ?
Pozdrawiam maresz.
Pozdrawiam maresz.
Mógłbyś doprecyzować o jakie skanowanie dysku chodzi? Na okolicznośc wirusów, sprawdzenia spójności danych czy moźe jeszcze coś innego?
Strona 1 / 1