Zamykanie systemu

Mam problem z zamykaniem systemu. Gdy klikam na start i nastepnie wylacz komputer to system nie odpowiada. Komputer wylaczam przez wcisniecie opcji wyloguj uzytkownika a nastepnie przelacz uzytkownika i w lewym dolnym rogu wylacz komputer i w tedy pokazuje sie komunikat: na tym komputerze sa zalogowane inne osoby czy mimo to zamknac system?.
Sprawdzilem czy sa utworzone inne konta uzytkownikow
i niestety bylo jakies nowe konto z ograniczeniami chronione haslem o nazwie "ASP.net.....". Usunalem to konto ale nic nie pomoglo. Komputer mam chroniony nortonem antivirusem 2003PL.Czy jest taka mozliwosc ze ktos sie wkradl do mojego kompa? Nie wiem co sie dzieje i prosze o pomoc za co z gory dziekuje.

POZDROWIENIA!!!

Odpowiedzi: 17

Nikt tutaj kolego wins nie popada w paranoje tylko poprostu jeszcze jestem w sprawach komputera i internetu laikiem i niestety mnie to zaniepokoilo, ale teraz juz jest dobrze.

Pozdrowienia!!!
Lesiu
Dodano
13.09.2003 00:52:57
Nie popadajmy w paranoje. Tez mam u siebie takie konto i w niczym mi ono nie przeszkadza. A tworzy sie ono po instalacji .net framework.
wins
Dodano
12.09.2003 22:48:08
Witam

Mam informacje dla uzytkowników Ad–aware. Jezeli wasza wersja jest build 158, to nic po waszym programie, poniewaz on nie łączy sie z serwerem lavasoft i nie ściąga nowych list referencyjnych( czy jakoś tak). Naleźy zainstalować sobie nową wersje (6.0 build 181), obojętnie czy macie Plus, professional.

Dziękuje za uwage

PS: i w tej wersji, zamykanie systemu "zaskakuje" za drugim razem.
run_DNA
Dodano
12.09.2003 00:46:13
Dzieki za pomoc i chyba udalo mi sie zlokalizowac skad przyszedl do mnie ASP NET. Sprawdzilem historie uaktualnien systemu z witryny Microsoftu i zobaczylem uaktualnienie Microsoft.net oraz framework i wywnioskowalem z tego ze ASP NET miescil sie w tej aktualizacji poniewaz wszystkie jego pliki miescily sie za folderami (C:WINDOWSMicrosoft.NETFramework...).
Tylko nie mam pojecia dlaczego utworzylo sie nowe konto, ale mam nadzieje ze nie bylo to spowodowane wtargnieciem obcej osoby do mojego komputera. Chociaz nie koniecznie tak musialo byc ale, mam taka nadzieje.

Pozdrowienia!!!
Lesiu
Dodano
11.09.2003 21:14:10
Asp Net słuźy do tworzenia aplikacji internetowych.

Ciekawa strona o Asp jest tutaj :

http://windows2003.pl/articles_det.aspx?id=66

W zastosowaniu domowym nie mam pojecia jak ta usługa mogła ci się pojawić.
Moim zdaniem ktoś jednak interesuje sie twoim kompem.
Ja wywaliłbym wszystko co jest z tym związane.
MarcinX
Dodano
11.09.2003 19:20:57
A moze to jakies swinstwo i powinienem usunac ten plik?
Lesiu
Dodano
11.09.2003 18:32:42
Wylaczylem te uslugi tak jak zalecales i przy okazji znalazlem usluge o nazwie "ASP.NET State Service" nie stety nie znam za dobrze jezyka angielskiego wiec cytuje opis tej uslugi: "Provides support for out–of–process session states for ASP.NET. If this service is stopped, out–of–process requests will not be processed. If this service is disabled, any services that explicitly depend on it will fail to start." oczywiscie ja tez wylaczylem. Lokalizacja pliku miesci sie w C:WINDOWSMicrosoft.NETFrameworkv1.1.4322aspnet_state.exe wiec podejrzewam ze nikt mi sie nie wkradl do kompa tylko prosil bym o wyjasnienie tej uslugi z gory dziekuje.
Lesiu
Dodano
11.09.2003 18:10:09
Sory wkradł się babol SERVICES.MSC
I załącz systemowego firewalla POŁĄCZENIE LOKALNE–WŁAŚCIWOŚCI–ZAAWANSOWANE i zaznacz zaporę.
Zmień teź moźe Outposta na innego firewalla.
MarcinX
Dodano
11.09.2003 17:06:35
Probowalem tak jak zalecales START–URUCHOM–SERVISES.MSC ale nie stety nie dziala System nie moze odnalezc pliku, akonto juz usunolem przed chwileczka zobaczymy co bedzie dalej. Jak mozesz to napisz co moge zmienic jeszcze w ustawieniach zeby podobna sytuacja nie miala miejsca. Z gory dziekuje.
Lesiu
Dodano
11.09.2003 16:54:14
To mi wygląda źe ktoś podczepia się pod twojego kompa.
Wywal to konto i moja rada ( oczywiście jeźeli jeszcze tego nie zrobiłeś ) ,w usługach lokalnych START–URUCHOM–SERVISES.MSC wyłacz "rejestr zdalny" i " routing i dostęp zdalny"
Piszesz źe masz Outposta ,ja teź i jestem narazie zadowolony ale u ciebie moźe juź nie daje rady.
Słyszałem dobre opinie o nowym Kerio ,zobacz moźe coś to da.
MarcinX
Dodano
11.09.2003 16:42:48
Zapomnialem dodac ze odkad zobaczylem to konto formatowalem dysk juz 3 razy i po instalacji systemu na poczatku nie bylo konta ale po jakis 2 lub 3 dniach konto znowu bylo widoczne.Nie mam zadnych problemow z kompem nic sie nie dzieje ale jakby na to nie patrzyc jakies dziwne konto jest, i co dalej?
Lesiu
Dodano
11.09.2003 16:24:14
Mi Ad–Aware nigdy nie tworzył źadnego konta. :?
Thomas
Dodano
11.09.2003 16:22:12
mam wersje 6.0 i jak napisalem wyzej nie jestem pewien czy to konto wlasnie sie zaklada po instalacji ad–aware nie mam wlaczonego monitora ad–watch a jak mialem wczesniej to nie musialem dwa razy naciskac wylacz kompa bo sie nie wylaczal nawet jak 10 razy wcisnolem, ale chcialem sie dowiedziec czy lepiej usunac to konto i czy jest ono spowodowane wlamaniem sie do komputera komputer mam chroniony Nortonem AV 2003 i mam firewalla Outposta, dodatkowo skanuje kompa on–line mks 2003 i nic nie wykrywa.
Lesiu
Dodano
11.09.2003 16:17:24
A jaką wersję Ad–aware instalujesz ?
Ja mam 6.0 build 158 i nie ma źadnego problemu.
Poza tym nie zakłada się zadne dodatkowe konto.
Jedyny problem ( właściwie nieistotny ) jest taki, źe kiedy jest właczony monitor Ad–watch ,opcję "wyłącz komputer" naleźy wybrać dwa razy.
A co do tego konta to pierwsze słyszę źeby Ad–aware tworzyło jakieś dodatkowe.
Ale moźe sie mylę :wink: .
MarcinX
Dodano
11.09.2003 16:03:12
Witam ponownie!!!
mam jeszcze jedno pytanko w tej sprawie. Problem zamykania systemu został rozwiazany po formacie dysku i nowej instalacji systemu, zauwazylem tez ze tego konta uzytkownika o nazwie "ASP.NET Machine A..." ktorego ja nie zakladalem pojawia sie po zainstalowaniu programu Ad–aware– konto jest z ograniczeniami chronione haslem. Chcialbym sie dowiedziec czy to jest normalne ze wlasnie po zaintalowaniu tego programu tworzy sie nowe konto i czy to jest bezpieczne? Przy wlaczaniu kompa ikonka tego nowego konta przy logowaniu nie pojawia sie.I jeszcze jedno czy to konto zaklada sie wlasnie po zainstalowaniu tego programu, czy tylko mnie sie cos przewidzialo? POZDROWIENIA!!!
Lesiu
Dodano
11.09.2003 15:44:30
A czy moźe ktoś juź znalazł sposób (czytaj wtyczke lub patcha) na ad–watch, poprawiajacy ten błąd?
run_DNA
Dodano
09.08.2003 18:19:10
Lesiu:
Gdy klikam na start i nastepnie wylacz komputer to system nie odpowiada.
Zobacz w menedrzeze procesow czy masz w tym momencie uruchomione cos podejrzanego. Podobne objawy wystepuja gdy uruchomiony jest monitor AD–aware o nazwie AD–watch. Poza tym w panelu sterowania w Narzedziach administracyjnych Zarzadzanie komputerem zobacz/sprawdz jeszcze konta.
EL NINO
Dodano
08.08.2003 17:09:48
Lesiu
Dodano:
08.08.2003 14:35:42
Komentarzy:
17
Strona 1 / 1