zamiana liter dysku
mam problem ,musialem sformatowac swoja partycje systremowa i zainstalowac system tylko gdy to robilem windows zamienil litery dyskow a niemoglem usunac 2 partycji gdyz mialem na niej dane , teraz mam windows na d zaminiona cala partycja , i C poprzednia d z plikami ,
moze macie jakis pomysl jak zaminic to spowrotem bez usowania partycji ?
moze macie jakis pomysl jak zaminic to spowrotem bez usowania partycji ?
Odpowiedzi: 5
Bylo kurna juz o tym i zle sie skonczylo :mrgreen: .
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=28561#28561
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=28561#28561
Seeker:Rebe kurna coś spindolić musiałeś, źe nie działało
. :wink:
mountvol.exe w wierszu poleceń 8)
Jedyne niebezpieczeństwo tych działań to usunięcie przypadkowe lub nie powiązań partycji na której mamy Windowsa – wtedy to kaplica trza instalowac od nowa
Zaraz musiałem – mogłem to i .....zrobiłem . Tyle, źen ie sźło to przez konsolę, tyle pamiętam – zaś dokładnie to ..........szukać mi się nie chce – nie to forum, nie ten nastrój,..... .
W kaźdym razie szło to niby zrobic, ale i MS ostrzegął, źe to wymuszenie nie musi być skuteczne – źe sobie alibi do indolencji stworzę.
Rebe kurna coś spindolić musiałeś, źe nie działało
Jedyne niebezpieczeństwo tych działań to usunięcie przypadkowe lub nie powiązań partycji na której mamy Windowsa – wtedy to kaplica trza instalowac od nowa
Pyton_000 – w ten sposób litery partycji systemowej nie zmienisz.
Gdzieś w KB Microsoftu jest opis jak to zrobić,ale....... zostaje potem problem ręcznego przepisywania ścieźek w rejestrze – robota "na lata" :wink: i w dodatku nie załatwiająca wszystkiego.
Pisąłem juź bodaj swego czasu, źe raz się za zmianę litery partycji systemowej zabrąłem i ....dałem sobie spokój bo była to tragedia wydajnościowa – system szukał wszystkiego wszędzie tylko nei tam gdzie powinien.
Zrezygnowąłem z tej przyjemności na rzecz odtworzenai obrazu z Ghosta.
Gdzieś w KB Microsoftu jest opis jak to zrobić,ale....... zostaje potem problem ręcznego przepisywania ścieźek w rejestrze – robota "na lata" :wink: i w dodatku nie załatwiająca wszystkiego.
Pisąłem juź bodaj swego czasu, źe raz się za zmianę litery partycji systemowej zabrąłem i ....dałem sobie spokój bo była to tragedia wydajnościowa – system szukał wszystkiego wszędzie tylko nei tam gdzie powinien.
Zrezygnowąłem z tej przyjemności na rzecz odtworzenai obrazu z Ghosta.
Nie radze ci teraz zmieniać liter dysków bo programy jak i sam win się moźe posypać
Ale jeśli juź chcesz to robisz to na swoją odpowiedzialność:
Panel Sterowania –> Narzędzia Administracyjne –> Zarządzanie kompem –> Zarządzanie dyskiem –> RPM na partycje –> Zmien litere dysku i ścieźki...
Ale jeśli juź chcesz to robisz to na swoją odpowiedzialność:
Panel Sterowania –> Narzędzia Administracyjne –> Zarządzanie kompem –> Zarządzanie dyskiem –> RPM na partycje –> Zmien litere dysku i ścieźki...
Strona 1 / 1