zakupy w sklepie internetowym

chce kupić aparat cyfrowy na ebay w usa
czy ktoś kupował i czy miał z tam jakieś prolemy?
chodzi mi w szczególności o cło i vat?
czy to trzeba płacić a jeśli tak to jak to obejsc?

Odpowiedzi: 12

witam was!
mam dobre wiadomosci wczoraj dotarła do mnie przesyłka ze stanów: nieuszkodzona, wszystko działa wiec jestem bardzo zadowolony.
Co nie mniej wazne to to ze paczka przeszła przez urzad celny w warszawie (o czym swiadczy pieczatka o dopuszczeniu do obrotu)
źadnego cła, źadnego vat–u nie musiałem płacić
to dla mnie najlepszy prezent na swieta!

jak ktos zainteresowany jakimis szczegolami piszcie maila 19r20@wp.pl

Wesołych Swiat
Anonymous
Dodano
24.12.2003 11:59:09
:
gieras ty z katowic ja z miasta graniczacego od zachodu wiec moze podopwiesz/pamietasz o co chodziło w tym usunietym temacie?
topic byl o tym samym co ten. tzn. o cle i sprzetach sprowadzanych z USA
gieras
Dodano
16.12.2003 16:19:50
gieras ty z katowic ja z miasta graniczacego od zachodu wiec moze podopwiesz/pamietasz o co chodziło w tym usunietym temacie?
Anonymous
Dodano
16.12.2003 10:03:03
teraz jest okres przedswiateczny wiec rodziny ze stanow sla rozne prezenty dlatego mysle ze moje szanse na unikniecie opłat wzrastaja

wartosc przesyłki napisze na 150 $ to myśle nie za duzo i nikt sie nie zainteresuje

co do zabezpieczenia piankami itp to tez na tym myslałem i zrobi to wiec co do tego nie mam uwag

dzieki sędzio
Anonymous
Dodano
16.12.2003 10:01:10
myśle źe jeśli paczka będzie dobrze zabezpieczona to nie uszkodzą jej. poproś kolegi by uźył np 2 pudełek – wiekszego i mniejszego

do wiekszego niech wsypie takie "piankowe trociny" lub kawałki styropianu, niech włoźy teź tam drugie pudełko wktórym będzie Twój aparat. Sam aparat moźe teź owinąc taką bombelkową folią. To chyba wystarczy i nie powinno być problemów.

no chyba źe ktoś specjalnie się dobierze do paczki i Ci ukradnie ten aparat, ale to juź inna bajka...
The_judge
Dodano
15.12.2003 17:53:52
no właśnie dziś kolega ze stanów ma mi to wysłać i zastanawiam się co ma napisać przy nadaniu paczki
problem taki ze jak napisze ze to cos mało wartosciowego i mi to zniszczą/uszkodza to kasy dostane mało
kurcze nie wiem co zrobic

The_judge – dzieki za wskazówke
Anonymous
Dodano
15.12.2003 17:40:12
ja kiedyś kupowałem odtwarzacz mp3 w usa, no i...zapłaciłem duuźe cło :(

a to dlatego, źe na paczce było napisane co jest w środku (a dokładnie była to coś związane z ubezpieczeniem paczki czy coś takiego). więc wezwano mnie do Wa–wy i kazano zapłacić :(

wiem, źe ludzie kupują za granicą rzeczy i nie płacą cła. jestem pewien, źe celnicy nie sprawdzają kaźdej paczki (bo niby jak ?), wiec jesli na paczce nie będzie naklejki, źe jest to coś wartościowego i jest ubezpiczone na kilkaset $, to pewnie nie sprawdzą, a Ty nie zapłacisz cła :D
The_judge
Dodano
15.12.2003 17:11:12
:
nie wiem o co ci chodzi?
jakoś nie potrafie znalesc podobnego tematu który odpowiada na jakiej z moich pytan

mimo to dzieki
ale czekam na odp
niema bo moderator juz go usunal :twisted:
gieras
Dodano
15.12.2003 16:35:38
nie wiem o co ci chodzi?
jakoś nie potrafie znalesc podobnego tematu który odpowiada na jakiej z moich pytan

mimo to dzieki
ale czekam na odp
Anonymous
Dodano
15.12.2003 16:33:40
moze jeden topic na ten sam temat wystarczy ? po co jeszcze ten –> juź go nie ma...aligator posprzątał...
gieras
Dodano
15.12.2003 15:47:55
moze jeden topic na ten sam temat wystarczy ? po co jeszcze ten –> juź go nie ma...aligator posprzątał...
gieras
Dodano
gieras
Dodano
Anonymous
Dodano:
15.12.2003 15:28:37
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1