Zakup dysku twardego
Mam dosyć starą płyte główną Kobian 735 FSX. Chcę kupic nowy dysk twardy (prawdopodobnie 80GB). Jaki dysk polecacie i czy kazdy ATA bedzie pasował do mojej płyty głównej? Na co powinienem zwracać uwage przy zakupie dysku twardego?
Odpowiedzi: 6
Tak.
czyli bez problemu moge kupić dysk 80GB?
Płyta, jak sam w linku poprzednim wyczytałeś, to ECS K7S5A – miałem takową i do dysku 80GB nie było potrzeby uaktualniania biosa. Do dysku większego niź 137 GB owszem naleźało. A skoro w tej chwili wszystko działa jak naleźy to nie ma sensu aktualizacji biosa dla samej tylko aktualizacji.
A po co upgrade biosa
Płyta stara,więc jak nie wgrywał biosu warto wrzucić najnowszy (2002).
http://www.mercury–pc.com/downloads_list.php?productid=60
A po co upgrade biosa ?? Ten chipset obsłuźy bez problemów dysk 80 GB. Przy większym niź 137 GB naleźałoby dopiero szukać biosa.
Wgraj najnowszy bios do płyty.
Dysk kupuj 80 GB ATA100/133 ze zworką ograniczjącą do 32 GB – gdyby coś nie tak,proponuję Seagate,Maxtor.
Zawsze gdyby co moźna zastosować kartę kontroler PCI ATA100/133 i tu podpiąć dysk.
Poczytaj
Dysk kupuj 80 GB ATA100/133 ze zworką ograniczjącą do 32 GB – gdyby coś nie tak,proponuję Seagate,Maxtor.
Zawsze gdyby co moźna zastosować kartę kontroler PCI ATA100/133 i tu podpiąć dysk.
Poczytaj
Strona 1 / 1