Zakończenie procesu - w sumie nie zakończenie

Witam Od pewnego czasu mam drobny problem z kilkoma programami (np. Tlenem). Rzecz wygląda tak (bez względu na początek, koniec jest taki sam): program albo nie uruchamia się i wiesza, albo wiesza się zaraz po zamknięciu. Tylko ta zawieszka polega na tym, że program pozostaje w Menadżerze zadań. Próba zamknięcia poprzez opcję "zakończ proces" w ogóle nie daje efektu (pojawia się okno "czy chcesz zakończyć proces" - jak wybiorę "tak" to program nadal jest uruchomiony). Pomaga tylko reset (nie koniecznie twardy, ale normalne uruchomienie komputera). Posiadam Vistę Business w 100% zaktualizowaną. Proszę o jakąś pomoc lub wskazówkę w jaki sposób zakończyć taki upierdliwy proces, bez konieczności restartu komputera. pozdrawiam Mateusz edit3: znalazłem rozwiązania: a) odinstalować ZoneAlarm - wtedy większość aplikacji wyłącza się poprawnie + komputer (przynajmniej w moim przypadku) nieco przyspiesza b) uruchomić nie wyłączający się program w trybie administracyjnym oba sposoby sprawdziłem i działają. wybór należy do użytkownika.

Odpowiedzi: 0

metiu
Dodano:
28.12.2007 01:31:54
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0