Zakładka Aktualizacje automatyczne!!!!
Mam problem, klikajac prawym na właściwości na Mój Komputer nei mam tam wogóle zakładki Aktualizacje Automatyczne. Ponadto we właściwościach połączenia sieciowego nie moźna włączyć firewalla. Czy ktoś wie o co moze chodzić??
Odpowiedzi: 7
To zostaje jeszcze – po Twojej stronie – jedna moźliwość . Zrobiłes płytę przy uźyciu jakiego nLite i za duźo wyjąłeś.
Jeźeli nie to ,to ew. zanim zacząłeś oglądać co i jak powyłaczałeś jakieś usługi – czy ręcznie czy przez jakie XPLite to juź mniejsza.
W wypadku gdy źadna z tych operacji nie bła Twoim udziałem to moźesz tylko sprawdzić system przez sfc /scannow z wiersza polecenia, a jeźlei to nie przyniesie efektu spobowac go zreinstalować – jako naprawę. moźe rzeczywiście coś przy instalacji "się pogubiło".
Jeźeli nie to ,to ew. zanim zacząłeś oglądać co i jak powyłaczałeś jakieś usługi – czy ręcznie czy przez jakie XPLite to juź mniejsza.
W wypadku gdy źadna z tych operacji nie bła Twoim udziałem to moźesz tylko sprawdzić system przez sfc /scannow z wiersza polecenia, a jeźlei to nie przyniesie efektu spobowac go zreinstalować – jako naprawę. moźe rzeczywiście coś przy instalacji "się pogubiło".
wgrałem XP z SP1. system jest czysty bo skanowałem bo wczesniej. dlatego za bardzo nei kumam o co moźe chodzic
Zdradź tajemnicę – którą wersję systemu wgrywałeś ?
Czasem przy SP2 zdarzają się dziwne "znikania" usług – wystarczy zdjąc pakiet i zainstalować raz jeszcze i sie znajdują.
Do tego moźe to być i działanie jakiegoś robactwa – jeźeli nie ofrmatowałeś wszystkich partycji, a masz ich więcej niź jedną to na tych innych coś mogło się ostać.
Czasem przy SP2 zdarzają się dziwne "znikania" usług – wystarczy zdjąc pakiet i zainstalować raz jeszcze i sie znajdują.
Do tego moźe to być i działanie jakiegoś robactwa – jeźeli nie ofrmatowałeś wszystkich partycji, a masz ich więcej niź jedną to na tych innych coś mogło się ostać.
chodzi o to ze na tym kompie mam utworzone tylko jedno konto administratora,a w services.msc nie ma wogóle aktualizacji automatycznych. dlatego nie za bardzo kumam o co chodzi. tak jakby część plików sie nie wgrała podczas instalacji
marcinn:nie rozumiem, do jakiej grupy mam sie zalogowac, przed formatowaniem dyku wszytsko działało dobrze a teraz wogóle nei moge wejśc ani do tego ani do tego
Musisz byc zaklogowany badz to na konto Administrator badz konto posiadajace takie uprawnienia
nie rozumiem, do jakiej grupy mam sie zalogowac, przed formatowaniem dyku wszytsko działało dobrze a teraz wogóle nei moge wejśc ani do tego ani do tego
marcinn:we właściwościach połączenia sieciowego nie moźna włączyć firewalla
Muszisz byc zalogowany do grupy administratorów aby ja aktywowac lub wylaczyc
marcinn:Mam problem, klikajac prawym na właściwości na Mój Komputer nei mam tam wogóle zakładki Aktualizacje Automatyczne
W services.msc aktywowana usługa Aktualizacje automatyczne ??
Strona 1 / 1