zakładanie procków AMD
mam problem, który polega na tym, ze nigdy nie mogę załozyc procesora amd. u siebie instalowalem athlona xp 2000+, dzis u qmpla durona 1ghz. za kazdym razem bylo to samo. prąd dochodzil, wszystkie wiatraki się krecily, a na monitorze nic sie nie pojawiało. jak zakładac te procesory?? ja to robilem tak: podnioslem drązek, wlozylem procesor, zamknąlem drązek. posmarowalem go trohe pastą przewodząca, polozylem na nim radiator i zamocowalem zapiecia. wedlug mnie wszystko ok, ale nie dziala. moze ktos udzieli mi porad co do instalowania AMDków :D
Odpowiedzi: 11
jak sie popieści to sie i zmieści :wink:
Krzysiek_84:Nieidze włoźyć odwrotnie:)
Wszystko się da jak ktoś się uprze :wink:
o to juź wiem źe sie nie da :)
adik154:a moźe odwrotnie włoźyłeś :lol: (chyba tak sie da, chyba zaznaczam bo nie wiem na 100% :wink: )
Nieidze włoźyć odwrotnie:)
Wirus15:polozylem na nim radiator i zamocowalem zapiecia.
no wlasnie, a podlaczyles do plyty glownej? btw. ja kiedys dozucilem pasty w podobnej sytucaji i zadzialalo (kto wie czy to od tego, ale moze)
Wirus15:ja to robilem tak: podnioslem drązek, wlozylem procesor, zamknąlem drązek. posmarowalem go trohe pastą przewodząca, polozylem na nim radiator i zamocowalem zapiecia. wedlug mnie wszystko ok, ale nie dziala. moze ktos udzieli mi porad co do instalowania AMDków :D
I to koniec? a wenyla podłączyłeś? bez wentyla IMo niektóre / a moźe i wiekszość / MoBo bez tego ni chu, chu... procedury ochronne.
Tak więc podłaczyłeś wentyl do gniazda czy tylko nie napisałeś o tym?
a moźe odwrotnie włoźyłeś :lol: (chyba tak sie da, chyba zaznaczam bo nie wiem na 100% :wink: )
Wirus15:rdzen byl w porządku, kiedy zanioslem do sklepu gdzie go kupilem, zalozyli i dzialal bez problemu. zadnego komunikatu nie bylo.
Wygląda mi na to, źe nie działa ten procesor na płycie głównej kolegi. Widocznie MoBo go nie obsługuje ;–)
rdzen byl w porządku, kiedy zanioslem do sklepu gdzie go kupilem, zalozyli i dzialal bez problemu. zadnego komunikatu nie bylo.
Wirus15:
podnioslem drązek, wlozylem procesor, zamknąlem drązek. posmarowalem go trohe pastą przewodząca, polozylem na nim radiator i zamocowalem zapiecia. wedlug mnie wszystko ok, ale nie dziala. moze ktos udzieli mi porad co do instalowania AMDków :D
Inaczej nie idzie :wink:
Prąd dochodził bo płyta została zasilona.
Nie uszkodziłeś procesora (nadkruszony rdzeń) ?
Płyta dała jakiś komunikat błędu ?
Procesor dobrany pod płytę ?
Proc działł wcześniej ?
Dobrze robiłeś.
Strona 1 / 1