zajęty dysk systemowy ;–(

1. Jaki program defragmentujacy ma mozliwosc pokazywania co dany klaster ( fragment wskazany myszka – i prawy klawisz o ile pamietam ) zawiera czyli jaki plik ( fragment ) znajduje sie w danym miejsce ( jest taki tylko nie pamietam jaki.

2. Diskeeper pokazuje fragment dusku jako RESERVED SYSTEM SPACE ( dysk jest jako NTFS ) co to za plik lub przestrzen ( zbliza sie do 1GB na dysku 5GB ) i jak to zmniejszyc albo usunac ?

3.Jaki program do pokazywania zajetosci dysku przez poszczególne foldery ( cos jak SizeMenager tylko działajacy pod NTFS ( bedzie mi łatwiej znales ten nieusuwalny katalog niz klikajac na kazdym – własciwosci ) ?

Odpowiedzi: 6

malymulpepe>>> THX tak sobie własnie myslałem ( nie wierzyłem jednak ze to az tyle zajmuje ) – wiec innw pytanie jak bez pomocy partycji NTFS ( na zwykłym Fat32 ) w win XP zrobic konta uzytkowników o ograniczonym dostepie ( najlepiej aby kazdy taki user widział TYLKO swój dysk logiczny ) ?
QQQ
Dodano
30.08.2004 10:03:43
QQQ:
3.Hmm chodzi mi o programik który na wykresie graficznie pokazuje ile miejsca zajmuje dany katalog ( tak o wiele łatwiej znalesc winowajce ) np jak nagle winda ma 3GB to wystarczy go odpalic i od razu widac który foler roztył sie ponad miare . Size Menager to robił alew niestety nie czta NTFS–a.

EasyCleaner ma taką opcje TU
2. Diskeeper pokazuje fragment dusku jako RESERVED SYSTEM SPACE ( dysk jest jako NTFS ) co to za plik lub przestrzen ( zbliza sie do 1GB na dysku 5GB ) i jak to zmniejszyc albo usunac ?

Wraz ze wzrostem ilosci danych zwieksza sie objetosc MFT W celu chronienia tablicy plikow systemu NTFS przed fragmentacja rezerwowana jest dla niej przestrzen dysku o domyslnej wartosci jednej osmej powierzchni partycji. Jednak na partycji z mnostwem malych plikow MFT bardzo szybko sie rozrasta i 12,5% moze nie wystarczyc.
Pozdrawiam
malymulpepe
Dodano
28.08.2004 22:59:25
Nie jest to miejsce przeznaczone na punkty przywracania systemu ?
EL NINO
Dodano
28.08.2004 20:34:54
Sorki – chetnie bym napisał ale nie mogłem go znalezc – jestem ti nowy wiec jeszcze nie wszysko kumam

1. Norton speed Disk nie pokazuje pod klawiszem to dane miejsce na dysku zajmuje ( pprzynajmniej jesli jest zainstalowany solo ) albo nie umiem ( pstrykam prawym ewy oboma i nic ;–(

Tez pokazuje zarezerwowane miejsce systemowe – tyle ze na poczatku – jakies sugesie ?
QQQ
Dodano
28.08.2004 20:24:45
1. THX – tylko pytanko czy on wystepuje "solo" czy tylko w pakiecie ?

2.Niestety to nie takie proste – wyczysciłem WSZTSTKO co tylko dałem rady

3.Hmm chodzi mi o programik który na wykresie graficznie pokazuje ile miejsca zajmuje dany katalog ( tak o wiele łatwiej znalesc winowajce ) np jak nagle winda ma 3GB to wystarczy go odpalic i od razu widac który foler roztył sie ponad miare . Size Menager to robił alew niestety nie czta NTFS–a.

załaczam fotkr z Diskeepera – to ten zakreskowany obszar – co to jest ?
QQQ
Dodano
28.08.2004 19:30:03
1. Np. Nortonowski defragmentator (Speed disc)
2. Nie uzywam Diskeepera, wobec czego nie potrafie wskazac co on pokazuje. Moze to byc pagefile, temp, itd.
3. Kazdy pokazujacy rozmiar foldera i ukryte pliki/foldery. Nawet Total/Windows Commander. A z tych "specjalistycznych" Disk Space Inspector, Space i wiele innych.
EL NINO
Dodano
28.08.2004 18:14:04
QQQ
Dodano:
28.08.2004 14:52:32
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1