Zainicjowanie Menedźera kont zabezpieczeń – błąd systemu

Witam. Proszę o pomoc w rozwiązaniu następującego problemu (mam nadzieję źe nie format c :(

Jeszcze wczoraj wieczorem, jak zwykle pracowałem sobie, a dziś rano chce uruchomić kompa (XP pro) a tu taki komunikat – " Lsass.exe – błąd systemu... i dalej...
Zainicjowanie Menedźera kont zabezpieczeń nie powiodło się z powodu błędu: Nieprawidłowe dojście. Stan błędu 0xc0000008" – po zamknięciu
okna komputer się restaruje i ciągle ten sam komunikat. Gdy uruchamiam w
trybie awaryjnym to samo. Probowalem naprawić system z plyty CD ale hasło administratora jest nieprawidłowe (tez bzdura bo nie bylo zadnego hasla) – pojawia się taki komunikat. Podmiana pliku lsass tez nie.... grrr....
O co chodzi?
Bardzo proszę o wskazówki.

Odpowiedzi: 4

Heheheh. Niby oczywiste, źe tak być powinno, a jednak ENTER teź nie działa. Tryb awaryjny teź nie. To hasło, które nie istnieje próbowałem resetwować pod linuxem (robiłem to juź wcześniej i bez problemów), jednak tym razem dostałem komunikat, źe nie moźe znaleźć źadnych userów w rejestrze (chociaź nie wycinałem z rejestru nic i nie zmieniałem tym razem kiedyś dla bezpieczeństwa).

Dla wiadomości:
Dane odzyskałem bez problemu robiąc płytę (zamiast dyskietki) startową przygotowaną na innym kompie z podstawowymi funkcjami czyli tak by po prostu odpalić to wszystko z Live CD. I zadziałało full dostęp do danych.

Jednak problem pozostaje niezmienny.

Pozdrowka
rehciw
Dodano
25.04.2006 21:12:58
jesli nie ustawiałeś hasła to logujesz bez hasła wciskając ENTER
jedrekbl
Dodano
24.04.2006 14:43:38
tak mam... ale to tez nei pomaga... :/
rehciw
Dodano