zagwozdka... /skaner HP

Witam,
posiadam skaner HP, poprawnie jest zainstalowany itd itp. Chodzi mi o to, źe po wejściu w mój komputer jest ikona ze skanerem, która po dwukliku, na nic nie reaguje. pod prawym klawiszem myszy widać, źe domyślną operacją jest "skanuj", natomiast interesuje mnie, źeby zmienić tą domyślną operację na inną, która występuje równieź w menu pod prawym klawiszem (standardowy windowsowy kreator skanowania). Dodam, źe z poziomu panelu sterowania w opcjach skanera, domyślną operacją jest właśnie ta, która mnie interesuje (aplikacja windowsowa) natomiast z poziomu "mój komputer" domyślna jest niepotrzebna "skanuj". Reinstalacja sterowników nic nie daje. Zatem moje pytanie do sznownych forumowiczów – czy istnieje mozliwość, a jeśli tak to w jaki sposób moźna ją wykoać, źeby zmienić domyślną operację jaka ma być wykonana po dwukliku na ikonie urządzenia?
Ps. szukałem na forum – nie znalazłem; googlowanie teź nie pomogło, ale jeśli ktoś woli przewalić setki stron, z których nic nie wynika, po to tylko źeby udowodnić, źe jednak są w internecie dwa zdania na ten temat w języku chińskim uproszczonym :) zamaist w sensowny, szybszy sposób udzielić rady, to tylko świadczy o tym źe nie umie albo nie chce pomóc. Pozdrawiam wszystkich, którzy szukali i nie znaleźli...

Odpowiedzi: 3

tak, chodzi mi o opcje dostępne pod prawoklikiem – domyślnie ustawiony jest "skanuj" bo jest pogrubiony, zatem lewy dwuklik na ikonie powinien wywołać aplikację do skanowania. Chcę to zmienić aby domyślnie pod lewym dwuklikiem uruchamiał się kreator skanowania standartowy windowsowy (teź jest dostępny pod prawoklikiem, jednak nie jest pogrubiony, zatem nie reaguje przez dwuklik tak jak tego chcę)
pozdr
w rejestrze nie znaleziono ciągu "skanuj" :(
kanapka
Dodano
19.02.2006 17:07:59
Rozumiem, źe chodzi Ci o opcje dostępne pod prawoklikiem na ikonie skanera, a nie o akcje które pojawiaja się po podłączeniu urządzenia (handlers)?
Spróbuj w rejestrze wyszukać frazy "skanuj" moźesz uzyć skryptu RegSrch
Bobi
Dodano
19.02.2006 15:51:20
hmm ... a moźe ktoś wie?? podnoszę temat z ponowną prośbą o odpowiedź. dzięki
kanapka
Dodano
19.02.2006 15:11:52
kanapka
Dodano:
19.02.2006 00:27:43
Komentarzy: